Насіння баклажана купити оптом
Баклажан: вирощування овочу довголіття.
Влітку баклажан невід’ємна частина овочевого рагу, а взимку його так приємно діставати з банки. Хтось не вирішується вирощувати теплолюбну культуру на своїх грядках і даремно. Тонкощі по посадці і догляду можна оволодіти за один сезон, а потім без проблем знімати відмінний урожай баклажана, вирощеного своїми руками. Вам потрібно лише купити якісні сорти, які ідеально підходять для клімату України.
Опис сортів баклажана.
Баклажан — трав’яниста
рослина, яку ще називають Паслін темноплодний, сімейства Пасльонові. Наукова
назва Solanum melongena. Рослина спочатку зростала в Азії, окультурена була 1,5
тисячі років тому, але широке поширення у нас отримала лише в XIX столітті.
Вирощують її заради плода, який в кулінарії відносять до овочів.
Загальна характеристика
баклажана:
- листя — велике, зеленого
забарвлення іноді з фіолетовим відтінком, поверхня пластини колюче-шорстка;
- висота куща — 40-150 см;
- квітки — діаметр 2.5-5.0 см,
фіолетового забарвлення, двостатеві, розпускаються в липні-вересні;
- плід — велика ягода, форма
округла (циліндрична, грушоподібна), довжина до 70 см, діаметр до 20 см, вага
400-1000 г;
- насіння — дрібне і плоске,
світло-коричневого забарвлення, дозріває до серпня-жовтня.
Селекціонерами були виведені
різні сорти, які відрізняються смаковими якостями, формою, кольором, термінами
дозрівання. Для України прекрасно підходить сорт Алмаз, неймовірно привабливо
виглядають плоди Білого глобуса і Геліоса, а класичну грушоподібну форму має
сорт Чорний красень.
В Україні баклажан вирощують, як однорічник розсадним способом, хоча в теплих регіонах можливий насіннєвий метод.
Посадка баклажанів на розсаду.
Баклажан обожнює тепло, він
погано реагує на заморозки, але при вирощуванні розсадою урожай буде хорошим.
Скоростиглі сорти дозрівають за 100 днів, а пізнім видам потрібно 150 днів.
Насіння на розсаду засівають
в березні, на момент пересадки в ґрунт сіянцям має бути 75 днів і більше, а
земля прогріта до +18 °С. Посадковий матеріал на 3 дні замочують в розчині
гумату калію (3%), або в розчині укорінювача, потім по одному поміщають в горщики. Ґрунт в момент посадки
повинен бути вологим, включати в себе торф, перегній, дернову землю, трохи
піску і біогумусу. Поглиблюється насіння на 1 см, ємність накривається плівкою.
При температурі повітря +25-26 °С сходи з’являться через 10-14 днів. Плівка знімається, коли зійде більша частина баклажанів, тоді освітленість і температура підвищуються.
Вирощування баклажанів: пікіровка в домашніх умовах.
Вирощування насіння
баклажанів на розсаду передбачає окремі ємності для кожного сіянця, а під
пікіровкою слід розуміти перевалку в горщики діаметром до 12 см. Перед
процедурою паростки поливають, обережно переміщують з грудкою землі в нову
ємність.
Гартувати сіянці потрібно за
14 днів до висадки. Температура повітря знижується поетапно, поки не стане +15
°С. Останні дні розсада проводить на вулиці весь день, а при гарній погоді і
ніч. Загартування не потрібне, якщо рослини будуть поміщені в теплицю.
Сіянці, які досягли за віком
(2-2.5 місяці) посадки в ґрунт, повинні мати висоту в 16-25 см. До цього часу у
баклажана з’явиться 8-10 листків, може і пара бутонів. Оптимальним часом
вважається початок червня, коли немає загрози зворотних заморозків.
Кращими попередниками для
однолітника є огірки, капуста, цибуля, бобові. Земля рекомендована суглинна,
супіщана. Лунки під сіянці роблять на 3 см глибшими, ніж розмір горщика.
Рослини висаджуються на відстані 40 см. Розсаду поливають, витягають з ємності
і поміщають в лунку, щойно зволожену водою. Мульчування торфом дозволить ґрунту
зберігати вологість.
Рекомендації по догляду:
- полив — воду використовують
теплу (+25 °С), яку ллють під корінь, інтенсивне зволоження необхідно на етапі
формування плодів;
- розпушування — проводити
бажано 5 разів, щоб не утворювалася кірка і не наростало багато бур’янів,
мульча дозволить скоротити кількість опушень;
- формування куща — коли
рослина виростає до 30 см, їй прищипують верхівку сильного пагону, викликаючи
тим самим рясне кущіння, після розростання куща, секатором варто обрізати зайві
пагони;
- підгодівля — перше
підживлення проводиться через 15-20 діб після посадки в ґрунт, потім
здійснюється 1 раз в 14-20 днів мінеральним складом.
Після підгодівлі рослини потрібно поливати. Вирощування Solanum melongena вимагає певних зусиль, але рясний урожай в рази компенсує витрачений час.
Баклажани: збирання та заготівля на зиму.
Зрілий плід, який має
сіро-зелений окрас, не придатний в їжу, оскільки м’якоть грубіє і стає
несмачною. Технічна зрілість настає, коли плід лілового або фіолетового
кольору. Зазвичай це відбувається через 30-40 діб після цвітіння.
Для зрізання плодів
використовують секатор. Їм розрізають плодоніжку так, щоб її частина (2 см)
залишилася на баклажані. Плоди найдовше зберігаються в темному прохолодному
місці. Якщо врожай дуже великий, їх можна законсервувати, наготувати ікри.
У сирому вигляді баклажан не вживають. Зате його плоди піддаються будь-якому виду термічної обробки і консервації. Щільна м’якоть при правильному приготуванні нагадує гриби і навіть м’ясо. У відвареної м’якоті всього 33 ккал. Зате є білок, збалансований комплекс вітамінів і мікроелементів. За рахунок великої кількості клітковини і пектину, вона очищає організм від шкідливого холестерину. Завдяки наявності міді, плоди добре допомагають при малокровії.
Купити баклажани (насіння) в Україні.
На Сході плоди однолітника
називають «овочами довголіття». Люблять їх висаджувати в Україні. Особливо
цінуються сорти, які дають рясний урожай і виділяються відмінною лежкістю.
Насіння таких сортів пропонує інтернет-магазин Яскрава. На сайті ви можете
ознайомитися з сортами баклажанів, переглянути фото зрілих плодів, почитати
відгуки і купити їх за оптовими низькими цінами. Ми надаємо якісне насіння, відправляючи
його відразу ж після оформлення замовлення надійним перевізником в поштове
відділення: Харків, Цвіткове, Одеса, Миколаївка, Дніпро, Красятичі, Луцьк,
Ізюм, Ужгород та інші міста України.