Сезон продажу насіння - відкрито!
Back
Home
Cart
Call
Person

Часник посадковий гуртом

Ціна за 1 кг
Часник Messidrome (Мессідром) 50/60 5 кг Часник Messidrome (Мессідром) 50/60 5 кг
Код товару46473
На складі10
Кількість в упаковці: 5
Вибрати кількість
+ -
265.00грн
До кошика
Ціна за 1 кг
Часник посадковий Germidour (Гермідор) 50/60 10 кг
Код товару46472
На складі0
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -

Часник озимий та ярий – надійний посадковий матеріал гуртом від інтернет-магазину Яскрава

Часник на грядці — найпопулярніша овочева культура, яку висаджують навіть за мінімальної кількості вільного місця, а у промислових масштабах він забезпечує високим прибутком. Його затребуваність пов'язана із традиційними українськими стравами, попит у рази збільшується під час сезону консервації. Саме у серпні-вересні ціни за кілограм найвищі.

Щоб часник був великий, важливо не лише знати, як садити під зиму чи навесні, а й закупити якісний посадковий матеріал. Тоді з кожного висадженого зубка до сезону оборки сформується велика головка. Замовити часник під посадку нідерландського чи українського виробництва вигідно гуртом в інтернет-магазині Яскрава — у нас гарантія сортової приналежності, низька ціна, чітко встановлені терміни доставки по Україні.

Який часник купувати на посадку – чим відрізняється озимий від звичайного

Часник — трав'янистий багаторічник, який віднесений до овочевої культури та виділяється характерним запахом й гострим смаком. Їстівним вважається молоде листя і квітконоси (стрілки), які підходять для салатів, додавання до перших страв, створення гарніру. Але головна цінність — велика головка, яка в залежності від сорту складається з 4-20 зубків. Кількість часток та смакові нотки залежать від сорту, тому варто переглянути всі варіанти в каталозі інтернет-магазину Яскрава, де є детальні описи, фото та відгуки покупців.

Загальний опис рослини:

  • листя ланцетове, жорстке, зелене, довжиною 30-90 см, з поздовжнім жолобком;
  • квітконоси (стрілки) висотою 40-120 см, злегка закручені спіраллю та з бутоном зонтичного суцвіття на вершині;
  • головка — складна цибулина вкрита лусочками, під якими формуються окремі часточки;
  • вага зрілого часнику 50-100 г;
  • забарвлення лусочок може бути класичним білим, рожевим або фіолетовим;
  • смак м'якоті буває з різним ступенем гостроти;
  • збирання врожаю через 2,5-3,5 місяця після сходів.

Озимий часник — особливості

Зустрічаються сорти, які випускають стрілки (потрібно для власного розведення сорту) і не стрілкуються. Висаджують під зиму, коли середні показники температури будуть +5-6 °С. Збір ранніх сортів можливий через 2,6 місяця, зазвичай, у липні. Зберігається врожай до 34-43 тижнів. Головки складаються із 6-12 великих зубків.

Ярий часник — характерні відмінності у відсутності стебла

Посадка навесні із прогріванням ґрунту. Збирання врожаю через 3 місяці, зазвичай у серпні-вересні, а зберігаються головки понад рік (до 18 місяців). Зубчики різних розмірів, до 20 штук у цибулини.

Основна відмінність обох видів саме у розташуванні зубків. У озимих вони зазвичай розташовані довкола стебла, оскільки культура випускає стрілку. Ярові сорти дають часник з кількома рядами часточок (зовнішні більші). У каталозі інтернет-магазину Яскрава представлені перспективні сорти європейської селекції, які у промислових масштабах та на дачних грядках забезпечують високим урожаєм.

Як приготувати озимий часник для посадки на грядці й коли правильно садити під зиму

Для посадки нема потреби спеціально готувати зубки, за бажання можна на 2-3 години замочити в розчині марганцівки або стимуляторі росту. Місце підбирають сонячне з родючим ґрунтом нейтральної реакції.

Основні поради щодо посадки озимого часнику:

  • коли посадити під зиму — до середини жовтня;
  • скільки потрібно часу, щоб укоренився — 2-3 тижні до морозів;
  • озимий часник навесні висаджують у квітні/початку травня;
  • найкращі попередники — капуста, перець, помідори та інші;
  • глибина посадки — 2-3 висоти часточки;
  • дистанція — 10-25 см залежно від розміру зубчиків.

Секрет великих головок у своєчасному видаленні часникових квітконосів, поки бутон тільки-но почав формуватися, їх бажано обламати або зрізати. Зелень цінується багатьма господинями як гарнір та приправа. Дачники люблять вирощувати озимі сорти, оскільки врожай готовий вже у липні, часточки великі, культура проста у догляді. Ярий часник довго зберігається, посадка обох видів дозволить збирати врожай двічі за сезон.

Коли прибирати озимий та ярий часник: збір та застосування

Збір урожаю може бути трохи зрушений у термінах, оскільки багато залежить від конкретного сорту та зовнішніх факторів. Про готовність до прибирання свідчить листя, що пожовкло і поникло. За місяць до дати збору рекомендується припинити полив.

Культура дуже корисна, містить велику кількість ефірних олій (виводять з організму токсини, зайвий жир, знеболюють, знезаражують), селену (допомагає виробляти гормон щитоподібної залози), вітаміну С (підвищує імунітет) і це далеко не весь список. Застосовується у кулінарії, консервації, народній медицині. Зубик часнику — ідеальна приправа до м'яса, важливий інгредієнт при засолюванні сала, консервування огірків, приготування гострих соусів. Його аромат викликає апетит, а ефірні олії покращують травлення.

Яровий та озимий часник на посадку – як вигідно купити гуртом в інтернет-магазині Яскрава

Часник під посадку — вигідне вкладення, що приваблює гарною окупністю та простотою вирощування. Посіви не бояться шкідників, урожай швидко розкуповується та довго зберігається. Сорти французької, нідерландської, української селекції показують високу врожайність у нашому кліматі — обирайте за описами та фото, отримайте додаткову консультацію нашого фахівця, замовляйте для роздрібного бізнесу, агроферми чи одноосібного господарства. Якісні зубки високоврожайного часнику прибудуть на пошту до сезону посадки (Київ, Нікополь, Житомир, Вознесенськ, Ужгород, Христинівка, Хмельницький, Кривий Ріг та інші міста).