Насіння на мікрозелень оптом
Насіння на мікрозелень — цілорічна вітамінна бомба на підвіконні.
Мікрозелень — це молоді саджанці з сім'ядольними листям і
однією парою справжніх листочків. Насіння на мікрозелень користується високим
попитом серед бажаючих схуднути, поліпшити самопочуття, поправити своє
здоров'я. Вченими доведено, що поживних речовин в проростках, отриманих з таких
зерен, значно більше, ніж в зернах або дорослих рослинах.
Мікрогрін — фут-тренд: смачно і корисно.
Регулярне вживання в їжу мікрозелені покращує імунітет,
нормалізує роботу серцево-судинної та нервової систем. Є думка, що постійне
додавання в їжу цих поживних паростків допомагає в боротьбі з онкологічними захворюваннями.
Вітаміни A, C, E, K, магній, селен і багато інших мікро- і
макроелементів містяться в цих сіянцях. У деяких різновидах мікрозелені
присутній рослинний білок, наприклад, в сімействі бобових. Без перебільшення, мікрогрін
— вітамінна бомба на домашньому підвіконні для підтримки здоров'я на вищому
рівні. Користь мікрозелень незаперечна. Її можна додавати в раціон малят,
вагітних і жінок, що годують грудьми.
Омлети та салати, супи й смузі, коктейлі, варене і тушковане
м'ясо — в усі ці страви можна класти пророслі сіянці. За рахунок цього не
тільки збагатиться поживна цінність раціону, а й поліпшуються смакові
характеристики. Буває Мікрогрін з яскраво-вираженим пряним смаком — базилік,
буває — солодкуватий — кукурудза. Для тих, хто хоче підкріпитися корисними
речовинами, але не змінювати смак страви, передбачений мікрогрін з нейтральними
характеристиками.
Вирощування мікрозелені популярне у всьому світі. Вперше
займатися цією справою придумали заповзятливі американці, які ще в 80-х роках
минулого століття почали додавати Мікрогрін в блюда деяких ресторанів
Сан-Франциско. Через 10-15 років у всій Південній Каліфорнії хорошим тоном в
закладах громадського харчування стала звичка додавати проростки мікрозелень в
будь-які страви. Зараз у всьому світі люди із задоволенням вживають їжу з цими
сіянцями.
У каталозі магазина Яскрава представлений асортимент насіння
Мікрогрін, що дозволяє підібрати проростки для різних страв на всі випадки
життя:
На сторінках сайту можна ознайомитися з докладним описом
всіх різновидів мікрозелень і фото.
Чим відрізняються насіння мікрозелень від звичайного насіння?
Візуальних відмінностей у цих видів зерен немає. Але є
особливості, які відрізняють Мікрогрін від іншого посадкового матеріалу:
- виняткова чистота — не допускається попадання насінин інших
культур або сортів;
- безпека. У такому насінні не може бути навіть слідів
пестицидів, гербіцидів та інших хімічних речовин, які використовуються при
вирощуванні звичайних рослин на грядках;
- для пророщування не потрібен субстрат. Досить піддону з
водою, решітки або марлі та плівки;
- урожай можна збирати кожні 7-10 днів.
Замість ґрунту можна використовувати гідропоніку, наприклад,
вермикуліт, перліт або кокосовий субстрат. Але можна цілком обійтися ватою,
марлею, агроволокном або папером.
Вирощування дрібної зелені в домашніх умовах настільки просте,
що з ним впорається будь-який школяр. Але потрібно знати кілька тонкощів цього
процесу.
На чому вирощувати мікрозелень?
Для вирощування такої домашньої зелені не потрібен субстрат.
Необхідна чиста вода, яку наливають у банку або контейнер. Важливо, щоб
мікрозелень не була повністю вміщена в воду, а перебувала на пластиковій сітці,
марлі або серветках, які знаходяться в 1 см від поверхні води. Якщо помістити
Мікрогрін прямо в воду, він може запліснявіти. У продажу є пластикові
контейнери з сітками, призначені спеціально для вирощування мікрозелень.
Як правильно вирощувати мікрозелень в домашніх умовах?
Умови для вирощування такої зелені прості: тепле, освітлене
або навіть темне місце. Субстрат не потрібен. Перші кілька днів після
розміщення на сітці або марлі зерна обприскують з пульверизатора, тримають під
плівкою. Коли у сіянців з'являться коріння, які обплетуть поверхню сітки або
марлі, їх щодня промивають під краном. Важливо після цього не забути наповнити
банку або контейнер водою знову. Через 7-14 днів після висіву Мікрогрін можна
вживати в їжу.
Залежно від умов вирощування смакові характеристики
проростків можуть змінюватися. На це впливає як освітленість місця, так і
інтенсивність обприскування або ополіскування. Краще починати вирощувати
Мікрогрін з простих і недорогих різновидів — гороху, редиски або соняшнику.
Потім можна переходити до пророщування менш бюджетних варіантів.
Як зберігати мікрозелень?
Коли Мікрогрін досягає 4-7 см можна збирати урожай. Роблять
це за допомогою ножиць. Необов'язково з'їдати відразу всі проростки. У
холодильнику або іншому прохолодному і темному місці мікрозелень зберігається 2-3
дні. При правильній нарізці та перекладанні шарами разом з кореневою системою в
контейнерах, Мікрогрін зберігається в холодильнику 5-7 днів. Тому якщо постійно
сіяти мікрозелень, цілком реально забезпечити свою сім'ю вітамінами та
мікроелементами цілий рік. Дорослій людині рекомендують з'їдати щодня 30-50
грам Мікрогрін.
Інтернет-магазин Яскрава спеціалізується на продажу
посадкового матеріалу не один рік. Завоював довіру тисяч садівників,
квітникарів, ландшафтних дизайнерів і роздрібних реалізаторів. Мікрогрін — відносно
новий товар, який тільки завойовує ринок країни. Але можна з упевненістю
стверджувати, що його пророщування і застосування в їжу користується все
більшою популярністю. Насіння зелені для вирощування на підвіконні відрізняється
високою схожістю і чистотою. Забезпечені сертифікатами якості міжнародного
зразка.
Насіння мікрозелені можна купити в інтернет-магазині оптом
за вигідною ціною. Жителі Хмельницького можуть забрати своє замовлення
самовивозом зі складу за попередньою домовленістю. Відправлення посилок
здійснюється за допомогою пошти та кур'єрської доставки в будь-які регіони
України: Дніпро і Ніжин, Львів і Бердянськ, Чернігів і Охтирку або інший.