Розпродаж сезону Весна 2024! Знижки до -50%
 0 0.00грн
Back
Home
Cart
Call
Person

Насіння баклажана купити оптом

Баклажан  Алмаз 0.3 г
Код товару22769
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.30грн
До кошика
Баклажан Кашалот 0.2 г
Код товару104
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.30грн
До кошика
Баклажан Фіолетове Диво 0.3 г
Код товару22520
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.30грн
До кошика
Баклажан Чорний красень 0.3 г
Код товару22773
На складі20
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.30грн
До кошика
Баклажан Білий глобус 0.2 г
Код товару16158
На складі0
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
Баклажан Білий глобус 0.2 г АКЦІЯ
Код товару48508
На складі0
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
Баклажан Геліос 0.2 г
Код товару103
На складі0
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -

Баклажан: вирощування овочу довголіття.

Влітку баклажан невід’ємна частина овочевого рагу, а взимку його так приємно діставати з банки. Хтось не вирішується вирощувати теплолюбну культуру на своїх грядках і даремно. Тонкощі по посадці і догляду можна оволодіти за один сезон, а потім без проблем знімати відмінний урожай баклажана, вирощеного своїми руками. Вам потрібно лише купити якісні сорти, які ідеально підходять для клімату України.

Опис сортів баклажана. 

Баклажан — трав’яниста рослина, яку ще називають Паслін темноплодний, сімейства Пасльонові. Наукова назва Solanum melongena. Рослина спочатку зростала в Азії, окультурена була 1,5 тисячі років тому, але широке поширення у нас отримала лише в XIX столітті. Вирощують її заради плода, який в кулінарії відносять до овочів.

Загальна характеристика баклажана:

  • листя — велике, зеленого забарвлення іноді з фіолетовим відтінком, поверхня пластини колюче-шорстка;
  • висота куща — 40-150 см;
  • квітки — діаметр 2.5-5.0 см, фіолетового забарвлення, двостатеві, розпускаються в липні-вересні;
  • плід — велика ягода, форма округла (циліндрична, грушоподібна), довжина до 70 см, діаметр до 20 см, вага 400-1000 г;
  • насіння — дрібне і плоске, світло-коричневого забарвлення, дозріває до серпня-жовтня.

Селекціонерами були виведені різні сорти, які відрізняються смаковими якостями, формою, кольором, термінами дозрівання. Для України прекрасно підходить сорт Алмаз, неймовірно привабливо виглядають плоди Білого глобуса і Геліоса, а класичну грушоподібну форму має сорт Чорний красень.

В Україні баклажан вирощують, як однорічник розсадним способом, хоча в теплих регіонах можливий насіннєвий метод.

Посадка баклажанів на розсаду.

Баклажан обожнює тепло, він погано реагує на заморозки, але при вирощуванні розсадою урожай буде хорошим. Скоростиглі сорти дозрівають за 100 днів, а пізнім видам потрібно 150 днів.

Насіння на розсаду засівають в березні, на момент пересадки в ґрунт сіянцям має бути 75 днів і більше, а земля прогріта до +18 °С. Посадковий матеріал на 3 дні замочують в розчині гумату калію (3%), або в розчині укорінювача, потім по одному поміщають в горщики. Ґрунт в момент посадки повинен бути вологим, включати в себе торф, перегній, дернову землю, трохи піску і біогумусу. Поглиблюється насіння на 1 см, ємність накривається плівкою.

При температурі повітря +25-26 °С сходи з’являться через 10-14 днів. Плівка знімається, коли зійде більша частина баклажанів, тоді освітленість і температура підвищуються.

Вирощування баклажанів: пікіровка в домашніх умовах.

Вирощування насіння баклажанів на розсаду передбачає окремі ємності для кожного сіянця, а під пікіровкою слід розуміти перевалку в горщики діаметром до 12 см. Перед процедурою паростки поливають, обережно переміщують з грудкою землі в нову ємність.

Гартувати сіянці потрібно за 14 днів до висадки. Температура повітря знижується поетапно, поки не стане +15 °С. Останні дні розсада проводить на вулиці весь день, а при гарній погоді і ніч. Загартування не потрібне, якщо рослини будуть поміщені в теплицю.

Сіянці, які досягли за віком (2-2.5 місяці) посадки в ґрунт, повинні мати висоту в 16-25 см. До цього часу у баклажана з’явиться 8-10 листків, може і пара бутонів. Оптимальним часом вважається початок червня, коли немає загрози зворотних заморозків.

Кращими попередниками для однолітника є огірки, капуста, цибуля, бобові. Земля рекомендована суглинна, супіщана. Лунки під сіянці роблять на 3 см глибшими, ніж розмір горщика. Рослини висаджуються на відстані 40 см. Розсаду поливають, витягають з ємності і поміщають в лунку, щойно зволожену водою. Мульчування торфом дозволить ґрунту зберігати вологість.

Рекомендації по догляду:

  • полив — воду використовують теплу (+25 °С), яку ллють під корінь, інтенсивне зволоження необхідно на етапі формування плодів;
  • розпушування — проводити бажано 5 разів, щоб не утворювалася кірка і не наростало багато бур’янів, мульча дозволить скоротити кількість опушень;
  • формування куща — коли рослина виростає до 30 см, їй прищипують верхівку сильного пагону, викликаючи тим самим рясне кущіння, після розростання куща, секатором варто обрізати зайві пагони;
  • підгодівля — перше підживлення проводиться через 15-20 діб після посадки в ґрунт, потім здійснюється 1 раз в 14-20 днів мінеральним складом.

Після підгодівлі рослини потрібно поливати. Вирощування Solanum melongena вимагає певних зусиль, але рясний урожай в рази компенсує витрачений час.

Баклажани: збирання та заготівля на зиму.

Зрілий плід, який має сіро-зелений окрас, не придатний в їжу, оскільки м’якоть грубіє і стає несмачною. Технічна зрілість настає, коли плід лілового або фіолетового кольору. Зазвичай це відбувається через 30-40 діб після цвітіння.

Для зрізання плодів використовують секатор. Їм розрізають плодоніжку так, щоб її частина (2 см) залишилася на баклажані. Плоди найдовше зберігаються в темному прохолодному місці. Якщо врожай дуже великий, їх можна законсервувати, наготувати ікри.

У сирому вигляді баклажан не вживають. Зате його плоди піддаються будь-якому виду термічної обробки і консервації. Щільна м’якоть при правильному приготуванні нагадує гриби і навіть м’ясо. У відвареної м’якоті всього 33 ккал. Зате є білок, збалансований комплекс вітамінів і мікроелементів. За рахунок великої кількості клітковини і пектину, вона очищає організм від шкідливого холестерину. Завдяки наявності міді, плоди добре допомагають при малокровії.

Купити баклажани (насіння) в Україні. 

На Сході плоди однолітника називають «овочами довголіття». Люблять їх висаджувати в Україні. Особливо цінуються сорти, які дають рясний урожай і виділяються відмінною лежкістю. Насіння таких сортів пропонує інтернет-магазин Яскрава. На сайті ви можете ознайомитися з сортами баклажанів, переглянути фото зрілих плодів, почитати відгуки і купити їх за оптовими низькими цінами. Ми надаємо якісне насіння, відправляючи його відразу ж після оформлення замовлення надійним перевізником в поштове відділення: Харків, Цвіткове, Одеса, Миколаївка, Дніпро, Красятичі, Луцьк, Ізюм, Ужгород та інші міста України.