Розпродаж сезону Весна 2024! Знижки до -50%
 0 0.00грн
Back
Home
Cart
Call
Person

Насіння буряка оптом

Буряк Бордо 3 г
Код товару106
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.40грн
До кошика
Буряк Борщовий 3 г
Код товару19530
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.40грн
До кошика
Буряк Вінегретний 3 г
Код товару22521
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.40грн
До кошика
Буряк Делікатесний 3 г
Код товару107
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.40грн
До кошика
Буряк Детройт 3 г
Код товару105
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.40грн
До кошика
Буряк Єгипетський плескатий 3 г
Код товару108
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.40грн
До кошика
Буряк Червона куля 3 г
Код товару111
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.40грн
До кошика
Буряк Негретьонок 3 г
Код товару14542
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.40грн
До кошика
Буряк Опольський 3 г
Код товару109
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.40грн
До кошика
Буряк Ріваль 3 г
Код товару21107
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.40грн
До кошика
ХІТ
Буряк Цииліндра 3 г
Код товару20610
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.40грн
До кошика
Придатний до 1.11.22
Буряк Детройт 3г АКЦІЯ
Код товару42876
На складі0
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
Придатний до 1.11.22
Буряк Ріваль 3 г АКЦІЯ
Код товару48497
На складі0
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -

Буряк: вирощування цінного овочу з насіння.

Буряк — найважливіша складова української кухні, багатьох святкових та повсякденних салатів. У кухні слов’ян навіть існує суп зі свіжого бадилля — ботвинка. Виростити на своїй ділянці затребуваний овоч нескладно — купіть якісне насіння для наваристого борщу або цілющого очищувального соку.

Буряк: опис та користь червоних сортів.

Буряк звичайний — трав’яниста рослина сімейства Амарантові з науковою назвою Beta vulgaris. Спочатку люди вживали в їжу листя, приправляючи їх спеціями. Батьківщиною вважаються країни Середземномор’я. На Русі культура відома з Х століття.

Опис звичайного (столового) виду:

  • корінь — соковитий, м’ясистий, червоного забарвлення, форма залежить від сорту;
  • листя — на довгих червонуватих черешках, велике й голе, зеленого або червоного забарвлення;
  • стебло — з’являється в кінці сезону або на другий рік, облиствене та пряме, висота 50-125 см;
  • квітки — формуються в пазухах листків на стеблі, неяскраві, двостатеві;
  • плід — односім'янка, зростається в супліддя.

Буряк є прекрасним продуктом для профілактики авітамінозу. У листках багато вітаміну С, А. Сік допомагає при малокровії, особливо якщо змішати його з соком редьки та моркви. У коренеплоді багато йоду, який лікує атеросклероз, а магній допомагає при гіпертонії. Властивості вареного буряка доповнюються наявністю клітковини, яка корисна для здоров’я, оскільки посилює перистальтику. Найбільше корисних елементів міститься у зрілому бадиллі. Його варто збирати восени, а для додання більш приємного смаку, досить замочити листя у винному оцті. Бадилля додають до салатів, готують супи.

За формою коренеплоду буряк об’єднали в чотири види: округло-плоский, округло-овальний, конічний, овально-циліндричний. Сорт Бордо відноситься до середньостиглих, виділяється майже однотонним м'якушем. Цінителі української кухні полюбляють Борщовий буряк, а для салатів добре використовувати Вінегретний. Гарну округлу форму має сорт Делікатесний, а скоростиглістю виділяється Єгипетський плоский. Коренеплоди циліндричної форми у Опольського, Ріваль. Всі види добре ростуть в умовах України.

Посадка буряків (насіння) в ґрунт.

У відкритому ґрунті буряк можна вирощувати насінням і розсадним способом. В Україні зазвичай насіння засівають відразу на грядки. Земля повинна прогрітися до +6 °C, але повноцінно рослина почне розвиватися, коли температура стане +16 °C. Заморозки можуть викликати у культури стрілкування замість нарощування м’ясистого кореня.

Насіння краще на 24 години замочити в холодній воді, якщо підігріти її до +35 °C, вистачить і 30 хвилин. Ґрунт підходить родючий та рихлий, нейтральної реакції. Добрими попередниками є томати з огірками, цибуля, бобові.

Насіння поглиблюють на 2 см, залишаючи дистанцію між рядками в 7-30 см (залежить від сорту і необхідного розміру коренеплоду). При появі паростків проводять проріджування, щоб створити відстань в 3 см. Сіянці можна акуратно діставати із землі та пересаджувати, поки у них формується перше листя, паростки добре приживаються. Після процедури ділянку варто покрити шаром тирси. Друге проріджування проводять після формування чотирьох листків, залишаючи дистанцію в 8 см. День для роботи вибирається похмурий, краще після зволоження ґрунту.

Посадку можна проводити в жовтні-листопаді. Насіння розсипають по перекопаній та підгодованій ділянці (до 3 г на 1 м²), засипають їх шаром в 3-4 см, мульчують торфом.

Вирощування столових буряків розсадою: посів.

Розсадний спосіб доцільно застосовувати при вирощуванні ранніх сортів буряка. Процес не займе багато часу і починається з обробки посівного матеріалу водним розчином марганцю, переміщенні на 2 доби у вологе середовище до моменту прокльовування. Насіння розкладають у зволожену землесуміш, оброблену фунгіцидом. Після засипають ґрунтом і поміщають в теплицю. Сіянці провітрюють, землю тримають у вологому стані. Пікіровка проводиться, як і перше проріджування, її можна уникнути, використовуючи стаканчики.

Через 3 тижні сіянці можна висаджувати на грядку, зазвичай це травень, але ґрунт має встигнути прогрітися до +8 °C. На рослині має сформуватися до 5 листків, головний корінь потрібно вкоротити на третину. День вибирається похмурий, між сіянцями залишають 5 см, а міжряддя роблять по 25 см. Саме такі проміжки дозволять коренеплодам досягти оптимальної величини.

Полив дозволить сіянцям швидше вкоренитися. Від пекучого сонця варто спорудити укриття з дуг і нетканого матеріалу. Коли коренеплід виросте до 15 мм в діаметрі, рослини проріджують, роблячи дистанцію у 8 см.

Догляд та збір врожаю.

Бурякам необхідне розпушування, щоб руйнувалася ґрунтова кірка, перший час важливо прополювати від бур’янів. Якщо грядки покрити мульчею, проводити процедури доведеться набагато рідше.

Чим проводити підгодівлю:

  • азотним складом — на початку росту;
  • калійним складом — після змикання рядів.

Підживлення краще проводити по листю, оскільки так поживні речовини швидше й ефективніше вбираються.

Краще щоб полив був у вигляді дощування, що дозволить зволожувати листя. Ґрунт потрібно поливати, як тільки він просохне. Культура може пережити нетривалу посуху, але щедрість врожаю все ж сильно залежить від регулярного зволоження. За період вегетації потрібно до 4 поливів, витрата на 1 м² складе до 3 л. Підвищити цукристість коренеплодів дозволить додавання у воду невеликої кількості кухонної солі. Полив припиняють за 20 днів до збирання.

Збір врожаю проводять, коли коренеплоди стануть 5-14 см в діаметрі, а листя пожовтіє. Залежно від сорту це липень-вересень. День краще підібрати сухий і прохолодний. Урожай підкопують вилами, руками виймають із землі, очищають, ножем зрізають бадилля, розкладають для просушування. Цілі, придатні для зберігання овочі складають у темне приміщення з хорошою вентиляцією на 7 днів. Потім їх можна переміщувати до підвалу (до +2 °C). Добре зберігати коренеплоди на картоплі або пересипані піском. Пошкоджені ж овочі годяться для заготівлі до борщу.

Купити кращі сорти буряка (насіння) в Україні.

Буряк — основна культура на ділянці, її висаджують століттями, вживаючи в їжу не лише м’ясисті коренеплоди, а й корисне листя. Переглянувши на сайті фото різних сортів червоного буряка, можна замовити насіння за гуртовими привабливими цінами, урізноманітнивши асортимент свого магазину. Оформіть заявку, не залишаючи дому чи офісу, а фахівці інтернет-магазину Яскрава відправлять замовлення швидким перевізником в місто України: Суми, Нікополь, Одеса, Лозова, Житомир, Ковель, Хмельницький, Коростень та ін.