Безкоштовна доставка на насіння + Старі ціни
Back
Home
Cart
Call
Person

Насіння патисона купити оптом

Патисон Білий диск 2 г
Код товару200
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
2.90грн
До кошика
Патисон Жовтий 2 г
Код товару201
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
2.90грн
До кошика
Патiсон Помаранчевий 2 г
Код товару40586
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
2.90грн
До кошика
Патисон Помаранчевий 3 г
Код товару21132
На складі0
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -

Патисон — смачний овоч, схожий на квітку.

Чарівні плоди з яскравим забарвленням дуже швидко завоювали любов кулінарів і господинь у всьому світі — патисони з щільною і смачним м'якушем легко виростити у своєму саду. Купуйте якісне насіння, щоб заготовити овочі з хвилястими краями на зиму або забезпечити собі смачне дієтичне харчування до самої осені.

Патисон: опис сортів. 

Патисон — однорічна культура, яка не зустрічається в дикій природі, відноситься до сімейства Гарбузові. В Європу трав’янисту рослину з плодами химерної форми було завезено з Нового Світу у XVII столітті, поступово поширилася й у нас. Назву було запозичено з французької мови і у вільному перекладі означає «пиріг», що пов’язують з видом плода.

Загальний опис різновиду гарбуза звичайного:

  • форма — кущова, напівкущова;
  • коріння — гіллясте, поверхневе;
  • листя — велике і жорстке, серцеподібної форми з ворсинками;
  • квіти — яскраво-жовті, одностатеві;
  • плід — компактна гарбузина тарілчастої або іншої форми часто з хвилястими краями, окрас білий, жовтий, помаранчевий, зелений, іноді з цятками або смужками;
  • насіння — плоске, овальне, довжина близько 1 см, світлого забарвлення.

Цінується культура за плоди, які нагадують за смаком кабачок, але м'якуш щільніший і подібний до спаржі та навіть артишоку. У 100 г продукту всього 19 ккал, тому він відноситься до дієтичного харчування. Вживати його можна в смаженому, тушкованому, маринованому вигляді.

Виведено ранні та середньостиглі сорти. На грядках неможливо пройти повз охайних дископодібних плодів білого, жовтого, оранжевого кольору. Вони прикрашають сад, а потім доповнюють своїм смаком будь-яку страву. Компактні гарбузики у вигляді квітки відмінно виглядають в скляній банці.

Патисон: вирощування (розсада) у відкритому ґрунті.

Отримати смачні плоди можна посадкою насіння відразу в ґрунт або розсадним способом. Для початку треба підготувати насіння, яке на 24 години опускають в стимулятор росту, потім промивають водою, на 48 годин поміщають у зволожену матерію при температурі +20 °C. Існує спосіб гартування, коли перед тим як сіяти патисони, їх 6 годин тримають у мішечку при температурі +20 °C і ще 20 годин при нульовій температурі.

Насіння поміщають на грядки в останні дні травня (8 см углиб) по 3 в кожну лунку, присипають землею, поливають, місце посадки ущільнюють і прикривають плівкою до перших сходів. Для більш раннього отримання плодів краще попередньо виростити сіянці.

Коли садити патисони (підготовлене насіння) на розсаду? Підходить середина квітня. Місткість підбирається діаметром близько 8 см. У неї засипається суміш землі та перегною. В один горщик поглиблюють (4 см) по дві насінини та вкривають плівкою. Сіянці повинні знаходитися в теплі (+ 28-30 °C), а після їх появи з ґрунту плівку знімають, а температуру знижують на 6-10 градусів. Через 7 днів встановлюють колишню температуру повітря.

Розсаду потрібно регулярно зволожувати. Вперше рослини підживлюють в десятиденному віці, вдруге перед посадкою в землю.

Коли у сіянців патисонів сформуються перші справжні листочки, в горщику залишають більш міцну рослину, а другу зрізають ножицями, щоб не турбувати переплетені корені.

Двадцятиденні сіянці з 3 листочками вже можна висаджувати на грядки, тобто в травні – на початку червня. Паростки гартують, виносячи на балкон, поетапно привчаючи до свіжого повітря, сонячних променів.

Посадка патисонів (розсада) в ґрунт і подальший догляд.

В останні дні травня земля добре прогріта і теплолюбні патисони можна висаджувати в ґрунт. Місце підбирається сонячне і тепле з пухким чорноземом нейтральної реакції. Попередниками можуть бути томати, капуста, морква, цибуля, ранні овочі.

Ділянку варто підготувати з осені, перекопавши землю, доповнивши її перепрілим гноєм, мінеральним складом. Навесні на грядки вносять поживний склад, прикривають ґрунт плівкою і знімають її через 3-5 днів, в момент посадки.

День вибирається безвітряний, сонячний. Лунка викопується глибиною до 12 см, в неї заливається тепла вода і поміщається сіянець з грудкою землі. Ґрунт ущільнюється, мульчується, а сіянці прикриваються від яскравого сонця на кілька днів.

Поради з вирощування овочевої культури:

  • полив — розсада і дорослі кущі в період плодоношення зволожуються часто і рясно, температура води + 22 °C, ллється під корінь, не зачіпаючи листя і зав’язь;
  • підгодівля — на грядках культура удобрюються двічі: перед розпусканням квітів, під час дозрівання плодів;
  • мульчування — шар торфу або іншої мульчі дозволить рідше рихлити землю і тривожити поверхневу кореневу систему;
  • запилення — на ділянку потрібно залучити бджіл та інших комах, обприскавши рослини водно-цукровим розчином;
  • обрізка — якщо рослина почала нарощувати листя, варто зрізати з неї 2 старих листи в сонячний ранок, повторити процедуру потрібно через 4 дні.

Догляд за патисонами нескладний, а урожай вони дають рясний, смачний і корисний. Щоб плоди на вологому ґрунті не псувалися, їх можна укладати на дощечки.

Патисони: збирання та заготівля на зиму. 

Збирати врожай можна, коли шкірка ще ніжна, а насіння дрібне та м’яке. Зрізати технічно зрілі гарбузи треба з плодоніжкою, обходячи грядки, раз на 2-3 дні до осені. Весь урожай зривається перед заморозками, бадилля можна використовувати для компосту. Овочі за смаковими якостями перевершують кабачки, з них виходять смачні страви.

Що можна приготувати з патисонів:

  • обсмажити скибочками на рослинній олії;
  • нафарширувати і запекти в духовці або мультиварці;
  • законсервувати на зиму;
  • приготувати ікру;
  • протушкувати в рагу;
  • гострий салат;
  • салат з кальмарами або креветками.

Якщо врожай рясний і часу на перероблення немає, молочні плоди можна зберігати в холодильнику, але не більше 10 днів.

Купити насіння патисонів в Україні.

Патисони, як і більшість гарбузових культур, прекрасно ростуть в Україні, обдаровуючи рясним врожаєм. З їх допомогою можна урізноманітнити асортимент овочів і залучити у свій магазин нових покупців, а інтернет-магазин Яскрава допоможе вам, запропонувавши якісне насіння за гуртовими цінами. На сайті ви зможете ознайомитися з відгуками про патисон та одразу оформити замовлення, яке незабаром прибуде у відділення пошти: Івано-Франківськ, Маріуполь, Суми, Дрогобич, Дніпро, Біла Церква, Херсон та інші міста України.