Купити якісне насіння редьки
Редька: вирощування дієтичного вітамінного коренеплоду.
Редька покращує травлення, поповнює організм вітамінами, прекрасно лікує навіть запущений кашель. Культура відрізняється холодостійкістю, невибагливістю. Купуйте насіння різних сортів, щоб робити дієтичний літній салат або тушкувати корисні коренеплоди в зимовий період. Давно виведені сорти, як для любителів гострих ноток, так і для цінителів хрустких соковитих овочів з нейтральним смаком.
Редька: опис і користь різних видів.
Редька — трав’янистий однорічник (багаторічник) сімейства
Капустяні. Рослина в дикому вигляді росте в Євразії, посівна культура виведена
людиною. Наукова назва — Raphanus.
Загальний опис:
- стебло — просте або гіллясте;
- корінь — потовщений, їстівний, форма і колір залежить від
сорту;
- листя — ліроподібне, пір'їнонадрізне, рідше цільне, верхня
частина велика;
- квіти — в суцвіттях, жовтого, білого або фіолетового
забарвлення;
- плоди — стручки циліндричної форми, закінчуються довгим
носиком;
- насіння — яйцевидної форми.
Коріння, як і молоде листя, вживається в їжу у вигляді
свіжих салатів, окрошки. Зелень придатна для супів. Коренеплоди можна смажити,
тушкувати, створюючи прекрасні гарніри. Продукт має приємний гострий смак,
цінується ідеально збалансованим набором вітамінів та елементів. З давніх-давен
за допомогою редьки лікували кашель, печінку, артрит, допомагає вона при
запорах. Спеціальний фермент, що входить до складу коренеплоду, допомагає
людському організму переробляти крохмаль, тому він не замінний у боротьбі із
зайвою вагою.
Вирощують найчастіше найбільш популярні посівні види:
- чорна редька — смак більш гіркий, але овоч цінується саме за
цілющі властивості, виходить з насіння Чорної зимової і Чорної довгої;
- дайкон — виділяється великими плодами, хорошим смаком і
невибагливістю, особливо сорти Агата, Червона зимова, Біла кругла;
- маргеланская — ідеальна для салатів, має ніжний смак без
гіркоти і гостроти, плоди краще не зберігати, а вживати відразу;
- посівна біла — має відмінну лежкість і приємна на смак,
популярний сорт Сударушка.
Всупереч кольору зовнішньої оболонки, всередині м'якуш у всіх видів білий, соковитий і неймовірно корисний. Для посадки у відкритому пухкому ґрунті розроблені кращі сорти, тому насіння редьки обов’язково зійде і обдарує рясним врожаєм.
Вирощування редьки посівної: коли садити насіння.
Культура не боїться холодів, насіння здатне проростати при
температурі +3 °С, а дорослі рослини виживають навіть при –6 °C. Щоб дізнатися,
коли садити редьку (насіння) в підготовлений ґрунт потрібно знати сорт. Так
ранні види можна засівати в кінці квітня, а пізні — в середині червня.
Ґрунт підходить родючий, нейтральний, а кислий доведеться
вапнувати. Відмінними попередниками стануть бобові, гарбуз, кріп, томати.
Ділянку потрібно перекопати з осені, вносячи в землю перегній і деревну золу.
Для висадки годиться велике насіння, яке на 24 години
замочують у водному розчині марганцівки. Розкладають насіння по 3 в кожну лунку
(глибина 2 см), інтервали між ними роблять 8 см. Посіви посипають землею,
ущільнюють, при необхідності зволожують. Перші сходи з’являться через тиждень.
При посадці пізніх сортів, грядку готують навесні, між лунками залишають 15 см.
Догляд за культурою необтяжливий. Проріджування проводиться двічі: при появі двох листків і ще через 3 тижні. Розпушування міжрядь проводять до 4 разів. Весняні посіви поливають 1 раз в 7 днів, а зимовим досить 3-4 поливів за весь сезон. На 1 м² за один полив витрачається 10 л. Прекрасно зберігає вологу мульчування. Підживлення також залежить від сорту: весняним потрібен лише азот, а пізні види підживлюють мінеральними складами щотижня. Гній краще не застосовувати, оскільки коренеплоди можуть розгалузитися.
Посадка редьки дайкон (насіння) у відкритий ґрунт.
Дайкон — підвид посівної редьки без гіркого смаку, часто
називається японським або китайським овочем. Його вивели селекціонери Японії та
повсюдно використовують в салатах, гарнірах, маринадах.
Вирощувати дайкон можна насінням або розсадним способом.
Відразу в ґрунт насіння висівають в липні-серпні, а для попереднього
проростання сіянців — в кінці березня. Посівний матеріал готують, прогріваючи
протягом 20 хвилин в гарячій воді (+50 °C), швидко охолоджують у крижаній
рідині, потім добу тримають в холодильнику. Розсаду пересаджують на грядки
після формування чотирьох справжніх листків. Перед цим її гартують. Якщо
вирощування передбачається в тепличних умовах, гарт не потрібен.
Місце підбирається з хорошим освітленням, пухкою землею нейтральної реакції. Полив здійснюють раз в 5 днів, в жарку пору можна частіше. Підгодовувати потрібно двічі за сезон: азотним складом в момент формування п’яти листків, суперфосфатом і калієм в період формування коренеплоду.
Збір та зберігання коренеплодів.
Ранні сорти готові до збирання влітку, коренеплід повинен
досягти до 4 см в діаметрі. Урожай потрібно одразу з’їдати, допускається
зберігання в холодильнику до 3 тижнів. Пізні види прибирають восени, до приходу
перших холодів.
Підготовка до тривалого зберігання:
- викопати редьку, струсити землю;
- обірвати дрібні корінці, зрізати бадилля;
- підсушити, потримати в неосвітленому прохолодному місці (2-3
дні);
- скласти в ящики, пересипати піском (шар 4 см);
- зберігати у вологому погребі (температура +2 °C).
При виконанні нескладних умов такий пізньостиглий сорт, як Зимовий зможе пролежати до весни і у вас завжди буде свіжий вітамінний салат.
Купити насіння редьки чорної в Україні.
Редьку легко вирощувати насінням. Для вживання в літній час
великою популярністю користуються ранні сорти, а пізні відрізняються відмінною
лежкістю. На сайті ви можете ознайомитися з фото зрілих коренеплодів редьки та
відразу замовити якісне насіння за гуртовими цінами, які разом зі швидкою
доставленням, добре вплинуть на ваш бізнес. В інтернет-магазині Яскрава завжди
перевіряють товар на видову приналежність і відправляють надійним перевізником
в поштове відділення міста України: Кропивницький, Марганець, Миколаїв, Шпола,
Вінниця, Підгородне, Ужгород та ін.