Насіння моркви оптом
Морква: вирощування насінням корисного овочу.
Користь вітаміну А незаперечна. Велика його кількість міститься у моркві. Коренеплід зберігає вітамін навіть після варіння, тому його рекомендують використовувати повсюдно. Вирощувати моркву нескладно, головне запастися якісним насінням і приготувати місце для зберігання. Сортове різноманіття порадує дітей та їх батьків.
Морква: опис сортів, властивості, яка користь для дітей.
Морква є дворічною рослиною сімейства Зонтичні, яка
культивується людиною 4 тисячі років. Правильно її називати Морквою посівної,
тобто Daucus carota. Культуру спочатку вирощували, щоб використовувати її
насіння і листя як прянощі. Набагато пізніше люди звернули увагу на коренеплід,
шляхом селекції його зробили більший і різних кольорів.
Першого року у рослини формується розетка з перисто-розсічених
ароматних листочків і м’ясистий коренеплід, який в народі називають морквиною.
На другий рік з нього проростає тонкий стовбур зі складним зонтичним суцвіттям.
Воно дає плоди довжиною до 40 мм.
Культура поширена по всьому світу, в Україні добре росте
більшість сортів. Популярна серед овочівників Оленка з коренеплодами конусної
форми, Артек довгастого виду. Для довгого зберігання створений сорт Зимова
смачна і Московська зимова.
У 100 г свіжого овочу 41 ккал, його приємно їсти завдяки
великому вмісту цукру, якого не варто боятися, оскільки він не псує фігуру. Багатий
коренеплід волокнами, які м’яко й ефективно очищають кишківник. Багато в м’якоті
калію і натрію, вітаміну С, є і білок. Варена морква ще більш дієтична, в 100 г
всього 35 ккал. Користі від неї не менше, оскільки весь набір поживних
елементів зберігається, лише злегка зменшуючись у кількості.
Для дітей, організм яких постійно зростає, овоч незамінний. Дієтологи рекомендують вживати його у сирому вигляді, натерши на тертці сорт Дитяча солодка з додаванням рослинної олії або вершків. Цукор можна замінити медом. Якщо дитині не до душі таке блюдо, можна запекти мафіни на основі Вітамінної моркви, доповнивши їх родзинками, цукатами, горіхами. Від такої випічки складно відмовитися!
Сіємо моркву у відкритий родючий ґрунт навесні: терміни посадки.
Виростити хороший урожай солодкого корисного коренеплоду
може і початківець у городництві. Моркву (насіння) перед посадкою замочують в
теплій воді (+30 °C). Рідину потрібно змінювати кожні 6 годин протягом доби.
Набрякле насіння промивають, обертають тканиною і кілька днів тримають в
холодильнику. Всі ці дії дозволить замінити Епін Максі, посівний матеріал
досить протримати в розчині до 20 годин.
Насіння здатне прорости навіть у прохолодному ґрунті (+4
°C), тому висаджувати його можна в останній декаді квітня. Не зашкодять їм навіть
весняні заморозки до -4 °C. Добре, якщо після посіву пройдуть затяжні дощі.
Ділянку слід перекопати з осені, тоді коренеплодам протягом зростання не буде заважати щільна земля і вони виростуть рівними. З пухкого ґрунту легше викопувати урожай. А місце має добре висвітлюватися, бути рівним, хоча легкий ухил допустимий. Хороші попередники: томати, цибуля, гарбуз. Посів моркви проводиться навесні в підгодовуваний відкритий ґрунт. Підійде перегній, азот, калій, суперфосфат.
Вирощування: правильна посадка домашньої моркви та догляд.
Підготовлене насіння поглиблюють на 15-30 мм, намагаючись зберігати
дистанцію в 3 см. Міжряддя — 20 см. Оскільки насіння дуже дрібне, його варто
висаджувати на вузьких смужках. Береться рулон туалетного паперу, смужки розрізаються
уздовж. На потрібній відстані в центрі смуги ставлять точки з вологого
крохмалю. На краплі поміщається одне зернятко. Коли клейстер висохне, смугу
згинають уздовж і згортають
В землі роблять борозну, розгортають стрічку з паперу та
укладають у зволожене поглиблення. Посіви вкривають землею і трьома
сантиметрами мульчі, яка стоятиме на перешкоді утворенню кірки та сходи моркви
легко проростуть.
Сходи (зазвичай з’являються через 10 днів) проріджують після
формування 2 листків, щоб створити дистанцію у 3 см. Друге проріджування
здійснюється при появі 4 листків, відстань роблять по 4-6 см (при використанні
смуги процедури не потрібні).
До поливу варто поставитися особливо серйозно, оскільки його
недолік зробить овочі сухуватими, а надлишок приведе до появи тріщин і зайвих
корінців. Зволожують ґрунт раз на тиждень, причому на сіянці витрачають 3 л на
квадратний метр, паросткам з 4 листками потрібно вже 10 л, а дорослим рослинам
— 20 л. За 40-60 днів полив скорочують (10 л кожні 2 тижні). За 2 тижні до
збирання його зовсім припиняють.
Обробка моркви проводиться водним розчином золи, щоб
уберегти врожай від шкідників. Застосування хімікатів небажане, оскільки
коренеплід повністю вживається в їжу і здатний накопичити шкідливі речовини.
Удобрюють ґрунт двічі: через 30 днів після появи сходів, другий раз через місяць. Підживлення вносять після зволоження ділянки. Можна використовувати нітрофоску, сечовину та інше.
Зберігання свіжої моркви.
Використовувати овоч можна, як тільки коренеплоди почнуть формуватися. У кулінарії сьогодні модно додавати у страви бебі-моркву. Це спеціальні сорти, але ними виступають і недозрілі овочі. Повністю прибирання проводять в липні-вересні в залежності від терміну дозрівання конкретного сорту. Вибирається сухий день і овочі висмикуються за бадилля, але може стати в пригоді та лопата. Коренеплоди з ушкодженнями потрібно вжити першими. Іншим обрізають бадилля, сушать і пересипають піском у відрі. Оптимальна температура зберігання — 0-5 °C. Овочі пролежать до весни, зберігаючи в собі всі корисні елементи.
Купити насіння моркви f1 в Україні.
Культура зберігає свої позиції одного з найпопулярніших овочів в Україні. Її додають до більшості страв нашої кухні, включаючи солодку випічку, їдять у сирому вигляді, салатах. Пюре вважається відмінним харчуванням для прикорму, а соки люблять дорослі та діти. Поповнити свій магазин якісним насінням моркви, схожість яких перевірена у розпліднику, пропонує Яскрава за низькою ціною для гуртових покупців. Після оформлення замовлення на сайті, вам залишиться забрати його у найближчому відділенні пошти: Ужгород, Кривий Ріг, Полтава, Корюківка, Житомир, Дружба, Суми, інші міста України.