Голландська цибуля сіянка зі знижками до -40%
 0 0.00грн
Back
Home
Cart
Call
Person

Насіння кабачка оптом

ХІТ
Кабачок Аеронавт 20 г
Код товару11865
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
9.40грн
До кошика
ХІТ
Кабачок Білоплідний 20 г
Код товару11866
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
9.40грн
До кошика
Кабачок Гайдамака 20 г
Код товару21682
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
9.40грн
До кошика
ХІТ
Кабачок Грибівський 20 г
Код товару407
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
9.40грн
До кошика
Кабачок Дамські пальчики 20 г
Код товару408
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
9.40грн
До кошика
Кабачок Зебра 20 г
Код товару11867
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
9.40грн
До кошика
ХІТ
Кабачок Золотинка 20 г
Код товару409
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
11.20грн
До кошика
ХІТ
Кабачок Кущовий 20 г
Код товару39437
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
9.40грн
До кошика
Кабачок Світозар 20 г
Код товару21167
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
11.20грн
До кошика
Кабачок Скворушка (цукіні) 20 г
Код товару410
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
9.40грн
До кошика
ХІТ
Кабачок Цукеша 20 г
Код товару21168
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
9.40грн
До кошика
ХІТ
Кабачок Чаклун 20 г
Код товару14276
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
9.40грн
До кошика

Кабачок: як виростити дієтичний овоч раніше за всіх

Кабачок приваблює своєю універсальністю, простотою вирощування, швидкістю приготування. До того ж урожай дозріває протягом усього сезону. Дбаєте про свій зовнішній вигляд або хочете годувати своїх дітей корисною їжею — запасіться насінням різних сортів баштанної культури. При мінімальному догляді ви отримаєте дієтичні плоди, які легко готувати і приємно вживати в будь-якому вигляді.

Сорти кабачків: опис, калорійність, користь.

Кабачки відносять до однорічних кущових підвидів гарбуза звичайного. Вирощують їх повсюдно по всій території України, хоча батьківщиною є далека Мексика. З Америки перше насіння привезли в Європу ще конкістадори, але в кулінарії плоди почали використовувати італійці лише два століття тому. Зараз довгастий представник сімейства Гарбузові улюблений овоч більшості країн світу.

У культури добре розвинене коріння, яке здатне заглиблюватися на 150 см. Стебла великі, мають колюче опушення, листки п’ятилопатні. На кущі формуються чоловічі й жіночі квіти оранжевого забарвлення. Після запилення з’являються плоди різної форми і забарвлення, але частіше витягнуті та зелені. У них дозрівають плоске й світле насіння.

У 100 г свіжого кабачка всього 24 ккал, тому його добре вживати в салатах. Для цього прекрасно підходять сорти цукіні (Скворушка і Цукеша). У 100 г смаженої м’якоті 88 ккал, що також не виходить за рамки дієтичного харчування. Для приготування рагу або ікри відмінно підійдуть великоплідні сорти Білоплідний, Грибовський. У консервованому вигляді красиво виглядають кабачки яскравого забарвлення: жовта Золотинка, смугаста Зебра. Для фарширування підходять молоді плоди Гайдамака і Дамські пальчики.

М’якоть овоча прекрасно засвоюється організмом дорослого і дитини. Її рекомендують у якості першого прикорму для немовлят, досить злегка відварити м’якоть і збити блендером, пізніше до неї можна додати броколі. Багато в овочі вітаміну С, А, серед мікроелементів варто виділити калій, залізо, кальцій. Багатий він харчовими волокнами, необхідними для нормального травлення і структурованою водою, без якої життя людини неможливе.

Розсада кабачків: переваги ранньої посадки.

У кабачка короткий вегетаційний період і висока врожайність. Плоди можна отримати вже навесні, якщо застосувати розсадний спосіб і теплицю. Такі овочі не годяться для зберігання, але навесні при нестачі свіжих продуктів, це і не потрібно.

Насіння на 24-48 годин замочують в теплій воді з золою або Епіні. Підійде і спосіб прогрівання на сонці протягом тижня. Досвідчені садівники рекомендують проводити процедуру загартовування:

  • помістити посівний матеріал в холодильник на 14 годин;
  • дістати й тримати 8 годин при кімнатній температурі;
  • процедуру повторити кілька разів.

Після появи крихітних ростків, насіння готове до посадки. Землесуміш підбирається нейтральна або слаболужна (торф, перегній, дернова земля, тирса). Ґрунт укладають у горщики з торфу, поливають водою з невеликим вмістом марганцівки для знезараження. У горщики поміщають по 2 насінини, заглиблені на 2 см, накривають плівкою. Проводити посадку можна з квітня, через 20-30 днів розсада буде готова до пересадки.

Сіянці тримають при температурі +20 °С, після проростання плівку прибирають, а місткості переносять на світло з температурою +15 °C (підійде лоджія). Тижневим сіянцям повертають колишню температуру в +20 °С. Потрібно стежити, щоб верхній шар землесуміші не пересихав.

Сходи потрібно підгодувати двічі: органікою і мінеральним складом. Розсаду можна пересадити на грядки або ж помістити в теплицю, тоді не доведеться переживати за весняні поворотні заморозки.

У теплицю пересадку здійснюють на 15-20 днів раніше, ніж на грядки, тому висівати насіння на розсаду також потрібно рано. Днем в теплиці має бути +23 °C, вночі на вісім градусів нижче. Розсаду потрібно регулярно провітрювати, помірно поливати, розпушувати і підгодовувати. В результаті урожай можна отримати раніше за всіх.

Кабачки: посадка насінням в підготовлений відкритий ґрунт.

Підготовлене насіння висаджують, коли верхній шар землі (до 10 см) прогріється (+12 °C). Коли садити домашні кабачки в ґрунт? Підходить травень-червень. Грядки готують з осені, перекопують, вносять компост, суперфосфат і золу. Місце має бути сонячним. Відмінними попередниками вважаються томати, петрушка, цибуля.

На один квадратний метр роблять 3 лунки, глибиною 10 см. У них вносять добрива, поливають і розкладають по 3 насінини. Сіянці засипають землею. Прорости можуть всі сіянці, тоді зайві можна обережно витягти й пересадити.

Вирощування і збір кабачків на зиму.

Культура не вимагає особливого догляду. Помірний полив здійснюють ввечері, відстояною на сонці водою. Під час спекотних днів зволожувати грядки потрібно щодня, потім листя кущів прикриють ґрунт і процедуру можна скоротити. Вода ллється під корінь, щоб не зачепити рослину.

Для підгодівлі відмінно підходить трав’яний настій, який готується з бур’янів і води. Розпушування підвищить стійкість кущів.

Вирощування домашнього кабачка в ґрунті не доставляє клопоту, зате обдаровує прекрасним урожаєм. Для вживання в їжу годяться зеленці до 25 см, а можна і 15 см. У них ніжний м'якуш і шкірка. Зберігати їх можна в холодильнику до 15 днів.

Плоди, що дозріли можна довго зберігати, але під час приготування серцевину з насінням і корою доведеться видаляти. У сухому прохолодному місці вони пролежать до п’яти місяців. Кабачки зберігають свої корисні якості протягом усього періоду.

Купити насіння кабачків f1 в Україні.

Вирощуванню кабачків власники земельних ділянок відводять особливе місце. В Україні господині часто висаджують насіння на грядки, а фермери застосовують розсадний спосіб, щоб отримати прибуток від весняних продажів корисного дієтичного овоча. Інтернет-магазин Яскрава пропонує кращі сорти кабачків (насіння f1) за вигідною ціною для гуртовиків. Поповнити асортимент свого магазину можна на сайті, швидке доставлення здійснюється у відділення пошти міста України: Херсон, Біла Церква, Миколаїв, Бердянськ, Луцьк, Дрогобич, Кропивницький та ін.