Голландська цибуля сіянка зі знижками до -40%
 0 0.00грн
Back
Home
Cart
Call
Person

Насіння гарбуза оптом

Гарбуз Арабатський 10 г
Код товару22562
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
10.00грн
До кошика
Гарбуз Вітамінний 10 г
Код товару59187
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
9.50грн
До кошика
Гарбуз Волзький сірий 20 г
Код товару28876
На складі10
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
13.00грн
До кошика
Гарбуз Мускатний 10 г
Код товару49386
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
10.00грн
До кошика
Гарбуз Росіянка 10 г
Код товару28877
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
10.50грн
До кошика
Гарбуз Стофунтовка 20 г
Код товару22563
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
13.00грн
До кошика
НОВИНКА
Гарбуз Хеллоуін 10 г
Код товару42677
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
10.50грн
До кошика

Гарбуз: вирощування багатого врожаю з насіння 

Зміцнити організм та наситити його корисними елементами, включаючи залізо, дозволить вживання головного городнього овоча — гарбуза. Для рясного врожаю гарбуза досить якісного насіння і відкритого ґрунту. Купіть кілька сортів і вирощуйте овочі для гарніру до м’яса або випічки смачних десертів. 

Опис популярних сортів гарбуза 

Гарбуз звичайний — однорічник родом з Мексики, який входить у велике сімейство Гарбузові. Наукова назва баштанної культури — Cucurbita pepo. Жителі Америки вирощували її 8 століть тому, а європейці познайомилися з овочем лише у XVI столітті, але досить швидко зрозуміли його переваги та стали повсюдно обробляти.

Опис культури:

  • корінь — гіллястий;
  • стебло — довжиною близько 7 м, стелиться по землі, виділяється колючим напушенням та спіральними відростками;
  • листя — розміром 20 см, серцеподібне, пластина наділена жорсткими ворсинками;
  • квітка — велика, жіноча відрізняється від чоловічої коротшою квітконіжкою, оранжевого забарвлення, розкривається на початку літа;
  • плід — укритий твердою кіркою, всередині м’ясистий з великою кількістю насіння, вигляд залежить від сортової приналежності;
  • насіння — овальне та плоске, довжиною до 3 см, зі світлою твердою оболонкою.

Селекціонерами було створено десятки сортів, які добре ростуть в Україні, без особливого догляду. Красива грушоподібна форма і яскраве розфарбування у Росіянки, корисний м'якуш і витягнуту форму має Арабатська, а великі плоди вийде легко виростити з насіння Стофунтівка.

Гарбуз: посадка насінням в підготовлений відкритий ґрунт.

У насіння гарбуза прекрасні показники схожості, вони зберігаються до 8 років, але для цього їм потрібен певний термін — зазвичай до 10 діб. Для прискорення процесу необхідна попередня обробка посівного матеріалу: десяти годинна витримка при температурі +40 °C, дванадцяти годинне перебування в матерії, просоченій водою з додаванням золи.

Для посадки в ґрунт чекають його прогріву до +12 °C, вибирають найсвітліше місце. Земля підходить будь-яка, але для рясного врожаю вона повинна бути заздалегідь скопана і підживлена органікою та мінеральними речовинами. Добрими попередниками стануть кавуни, горох, картопля.

У ґрунті роблять не глибоку лунку, діаметром до 30 см, в неї поміщають 3 насіння, але не поруч. Все присипається шаром землі в 5-10 см. Міжряддя варто робити великими — 2 м, дистанція до сусідньої лунки — 1 м. У якості мульчі підійде торф, який буде утримувати вологу.

Коли у сходів сформується 2 справжніх листочки, потрібно залишити в лунці тільки один-два паростка, в залежності від величини майбутніх плодів. Видалення зайвих сіянців проводять зрізанням у землі, щоб висмикуванням не порушити переплетені кореневі системи.

Вирощування гарбуза (насіння) на розсаду.

Розсадний спосіб дозволяє отримати плоди раніше, а такий сорт як Мускатний навіть краще вирощувати з паростків. Посадку насіння проводять за 20 днів до висадки в лунки. Їх обробляють, по одному розміщують в торф’яні горщики діаметром до 15 см.

Землесуміш повинна складатися з перегною, ґрунту, торфу, також не завадить зола і 5% розчин коров’яку. Місткості накриваються плівкою. Умови для сіянців включають рясне, але не пряме сонячне світло і температуру +22 °C.

З появою сходів, плівку прибирають, температурний режим змінюють: вдень до +20 °C, вночі до +13 °C. Рекомендації дозволять уникнути витягування розсади, але якщо це сталося, варто засипати паростки землею по сім'ядольні листочки. Рослинам потрібен помірний полив, дві підгодівлі складом з коров’яку, сульфату амонію, суперфосфату, калію.

Перед висадкою на грядки сіянці привчають до вуличного повітря. У травні-червні їх можна висаджувати. Лунку готують глибиною 10 см, щоб вмістилася коренева система з грудкою землі.

Гарбуз на зиму: збір та зберігання.

Принадність гарбуза у тому, що він не вимагає особливої уваги, обдаровуючи хорошим урожаєм, який може зберігати свої якості до весни. Запилюють рослину бджоли, яких залучають квіти з великою кількістю пилку. Полив необхідний лише в посушливий сезон, та й то тільки в період формування плодів, витрачаючи на кущ одне відро води. Після зволоження проводять розпушування на глибину до 18 см. В якості підгодівлі підійде коров’як або зола, розбавлені водою. Щоб плоди були великими, можна сформувати кущ, залишивши йому 1-2 стебла.

Зрозуміти, що гарбуз готовий до прибирання, дозволить плодоніжка, яка повинна задеревеніти. На деяких сортах буде видно специфічний малюнок. Для прибирання вибирається сухий день. Плід зрізається з плодоніжкою і якщо вона без пошкоджень, підсушується 2 тижні на сонці, потім переноситься в приміщення, де температура не опускається нижче +3 °С. Пошкоджені або недозрілі плоди потрібно відразу використати.

Гарбуз за своїм складом є найбагатшим овочем, який насичує організм кальцієм і залізом, клітковиною і ще кількома десятками елементів.

Страви з овоча:

  • запечений гарнір;
  • суп-пюре з вершками;
  • кекси;
  • оладки;
  • пиріг з гарбузово-кремовою начинкою.

Цінним в кулінарії та медицині вважається насіння, оскільки воно містить корисні ефірні олії. Його можна запікати, щоб з’їдати зимовими вечорами. Оброблений плід може стати чудовою прикрасою інтер’єру, а майстри виробів завжди знайдуть застосування декоративним екземплярам. 

Купити насіння гарбуза (популярні сорти) в Україні. 

За невибагливість, любов до сонця і рясний урожай його так полюбили садівники України, які завжди запасають насіння гарбуза, щоб використовувати, коли на ділянці залишається вільне місце. На сайті представлені різноманітні сорти баштанної культури, які виділяються смачними плодами з відмінною лежкістю. Вам достатньо замовити вибране насіння за низькою ціною для гуртовиків, а фахівці інтернет-магазину Яскрава укомплектують його та швидко відправлять надійним перевізником до найближчого відділення пошти міста України: Харків, Бахмут, Львів, Чортків, Івано-Франківськ, Павлоград, Запоріжжя та ін.