Купити насіння редиски оптом
Редис: вирощування соковитого овочу з їстівним листям.
Ранній овоч, який прекрасно поповнює організм вітамінами після тривалої зими — свіжий редис. Їстівні у нього соковиті хрусткі коренеплоди та молоде листя. Купуйте насіння різних сортів, щоб завжди мати до столу корисні овочі, а можливо перетворити їх вирощування в прибуткову справу. Посадка і догляд за рослинами під силу початківцю у садівництві, до того ж скоростиглу культуру не встигають зіпсувати комахи-шкідники.
Редис: опис сортів.
Редис — однорічник (бувають і дворічники), який вирощується, як овоч не лише у багатьох країнах світу, але і в космосі, а точніше на
орбітальних станціях. Коренеплід і листя швидко зріють, насичуючи організми
космонавтів свіжими вітамінами. Культура є різновидом Редьки посівної,
сімейства Капустяні. Батьківщиною стародавнього овочу вважається Середня Азія.
В Європі він з’явився у XVI столітті і мав витягнуту форму і білу шкірку. У нас
вирощується приблизно з того ж часу.
Загальний опис:
- коренеплід — форма і забарвлення залежить від сорту (частіше
плоско-округла, рожева), шкірка тонка;
- листя — велике, світло-зелене, опушене слабо;
- розетка з квітами — з’являється в перший або на другий рік,
зазвичай білого забарвлення;
- плоди — стручки;
- насіння — дрібні, коричневого забарвлення.
Дозріває культура за короткий період, 18-45 днів, в
залежності від сорту. Скоростиглістю виділяється сорт 18 днів з коренеплодами
циліндричної форми. Круглий редис в Україні ростять з сортів Спека, Заря, Ілка
і багатьох інших. Рослина Злата привертає красивими округлими коренеплодами
жовтого забарвлення, Льодяна бурулька — довгастим плодом білого кольору, а
Малага — блискучою фіолетовою шкіркою.
Гоструватий смак пов’язаний з наявністю гірчичного масла. Багато в овочі вітамінів, які покращують колір обличчя, функціонування серця. Клітковина нормалізує роботу кишківника, виводить надлишок холестерину, нормалізує цукор, що особливо важливо для діабетиків. Є в ньому і натуральний антибіотик, який підвищує опірність організму до весняних недуг.
Посів редиски в теплиці.
Отримати корисний овоч якомога раніше дозволить теплиця.
Важливо підібрати сорти з коротким вегетаційним періодом. Куплене насіння
найчастіше не потребує обробки, при необхідності його можна замочити на кілька
годин у водному розчині марганцівки або деревної золи, підійде Епін, Гумат та
ін. Після замочування посівний матеріал підсушують на папері.
Ґрунт для редиски готується з осені. Його перекопують,
додають перегній. Відповідні землесуміші повинні складатися з землі і гнойового
перегною, можна з додаванням торфу.
У теплиці культуру можна вирощувати з січня, забезпечуючи їй
денну температуру +15 °C, а нічну в межах нуля. Насіння засіваються в
борозенки, накриваються на пару днів плівкою. Глибина посадки 2 см, між
сіянцями залишають дистанцію в 3 см, щоб згодом не проводити проріджування.
Рослинам необхідно тринадцяти годинне освітлення, в холодну пору потрібен
додатковий обігрів.
Врожай можна чекати через 2 місяці після засіву, щоб збір був безперервним, висадку нового насіння проводять кожні 10-15 днів.
Посадка редису (насіння) навесні.
У регіонах з теплою весною насіння можна висівати в останні
дні березня, але зазвичай процедуру проводять в середині квітня. Насінням для
проростання досить +2 °C, а сіянцям — +15 °C.
У відкритий ґрунт з хорошим сонячним освітленням посадку
редису здійснюють навесні. Місце має бути тихим. Земля підходить пухка, із
слабокислою або нейтральною реакцією. Овоч висаджують після огірків, бобових,
картоплі. Зібравши урожай коренеплодів, на цьому ж місці можна сміливо
вирощувати помідори.
Посадка здійснюється як в теплиці, від нічних холодів посів потрібно уберігати двох сантиметровим шаром перегною, а з вечора до ранку додатково вкривати поліетиленом, до моменту проростання. При сприятливих умовах це станеться через 3-4 дні.
Вирощування у відкритому ґрунті та збір редиски.
Догляд за редисом необтяжливий, але процедури потрібно
виконувати своєчасно, особливо це стосується поливу, оскільки ґрунт повинен
бути зволоженим на 80%. Це дозволить плодам набрати достатньо маси, залишитися
ніжними та хрусткими, без зайвої гіркоти. Скоротити час на догляд допоможе шар
мульчі.
Як виростити редис:
- полив — культура вимагає помірного і частого зволоження ґрунту,
тоді коренеплід буде смачним і не гірким, при цьому не потріскається, проводять
полив 1-2 рази на добу в залежності від погодних умов (вранці, ввечері);
- підгодівля — родючий ґрунт потрібно підживити один раз
(бідний двічі), підійде суміш з компосту, перегною, калію, суперфосфату,
селітри і золи;
- розпушування міжрядь — під час засіву насіння потрібно
залишити відстань в 15 см.
Збір здійснюється вибірково, по мірі дозрівання
коренеплодів, розмір яких не повинен перевищувати 3 см. Якщо збір планується
днем, грядки поливають вранці, для раннього збору варто зволожити землю з
вечора. Для зберігання краще зрізати листя, залишивши пару сантиметрів бадилля,
кінчик корінця не обрізається. У холодильнику овоч пролежить до одного тижня. З
листям термін зберігання кілька днів. Принадність коренеплоду в його
соковитості, тому його потрібно вчасно збирати та відразу їсти, насичуючи
організм корисними елементами.
Вирощений редис вживається свіжим, він прекрасно підходить для салатів, окрошки. Листя годиться для супів, салатів, його можна протушкувати в сковороді.
Купити редис (насіння) в Україні.
Редис найбільш запрошений навесні, хоча смачні соковиті овочі цінуються взимку і влітку, для вирощування необхідно закупити якісне насіння різних сортів — саме його пропонує інтернет-магазин Яскрава, та ще за вигідною гуртовою ціною зі швидким доставленням в розпал сезону. На сайті ви можете ознайомитися з відгуками про конкретні сорти редису та відразу оформити замовлення з доставкою до найближчого відділення пошти: Одеса, Токмак, Дніпро, Звенигородка, Суми, Мерефа, Чернівці, Бердичів та інші міста України.