Насіння кабачка купити оптом
Кабачок: вирощування дієтичного поживного овочу на грядці.
Кабачок — найбільш зажаданий овоч. Він виділяється бистрою варіння, підходить для сирого вживання, консервування, тривалого зберігання. За рослиною легко доглядати, отримуючи великий урожай. Вам обов’язково варто купити насіння кращих сортів, щоб збалансувати харчування або ж почати знайомство своєї дитини з дорослою їжею. М'якуш кабачка швидко засвоюється, містить мало калорій, але багато корисних елементів, тому включена в список дієтичних продуктів.
Опис сортів кабачків.
Кабачок — кущовий підвид
гарбуза звичайного сімейства Гарбузові. Однорічна трав’яниста рослина набула
великого поширення у всіх регіонах України. Її батьківщиною є Мексика, а появу
в Європі пов’язують з відкриттям Нового світу. Вперше недозрілі плоди зважилися
спробувати італійці, але сталося це лише у XVIII столітті. З того часу кабачок —
улюблений овоч європейської та української кухні.
Загальний опис:
- коренева система — добре
розвинена, центральна частина проникає вглиб землі на 1.5 м, решта корінців
зазвичай розташована на відстані 40 см;
- стебла — м’ясисті,
багатогранні, зелені, з колючим рідкісним напушенням;
- листя — пятилопасні, великі;
- квіти — великі, жіночі та
чоловічі на одному кущі, оранжевого забарвлення;
- плоди — зазвичай
витягнутої форми, але можуть бути кулястими та вигнутими, окрас залежить від
сорту;
- насіння — плоске,
човноподібне, світле.
Всім сортам кабачків прекрасно підходять умови України, можна придбати насіння Аеронавта з довгуватими зеленими плодами, звичні плоди дає Білоплідний і Грибівський підвид, у Зебри забарвлення плодів смугасте, а у Золотинки та Світозара насичене жовте. Чудово виглядає на грядці Колобок з його акуратними округлими плодами світло-зеленого кольору. Здивує кущовий сорт кабачка Італійський довгий з білою шкіркою. Окремо варто виділити підвид цукіні, який дуже смачний в сирому вигляді і багатий вітаміном С, він виходить з насіння Скворушка, Цукеша, Циганьонок.
Вирощування з насіння: посадка у відкритий ґрунт.
Кабачки для зберігання найкраще
сіяти насінням відразу в ґрунт. Тоді плоди будуть досить щільними, щоб
пролежати до зими. Коли садити кабачки (насіння) в ґрунт? Оптимальний час —
початок травня – початок червня. Земля прогрілася до потрібної температури і
заморозки не повернуться.
Насіння готують різними
способами:
- замочують на 1-2 дні в одному
літрі води, в якій розбавили ложку золи або Циркону;
- тиждень вигрівають на сонці;
- тримають добу в теплій воді,
потім 3 дні у вологій тканині при температурі +23 °C;
- гартують — поперемінно
тримають насіння на овочевій полиці холодильника (14 годин) і в кімнаті (8
годин).
Місце підходить сонячне,
безвітряне. Попередниками повинні бути бобові, томати, картопля, цибуля.
Близько трьох років не рекомендується висаджувати кабачки на місце, де
вирощувалися інші гарбузові.
Ґрунт готують з осені, перекопують, удобрюють компостом, золою і суперфосфатом. Перед висадкою роблять лунки (10 см), на 1 м2 можна висаджувати 3 рослини. У лунку варто помістити золу з перегноєм, перемішати все з ґрунтом і зволожити. Зверху розмістити 2-3 насінини і накрити землею. У лунці залишають тільки один сіянець, інші можна пересадити.
Вирощування кабачків (насіння) розсадою.
Перевага посіву кабачків
(насіння) на розсаду в тому, що плоди дозріють рано, тому балувати себе ними
можна вже на початку літа. Пророщується насіння, щоб у нього утворилися
крихітні паростки.
Ґрунт підбирається нейтральний,
підійде слаболужний. Приготувати його можна з торф’яної і дернової землі,
перегною і тирси. Місткістю служать торф’яні горщики (діаметр 8 см). Насіння
поміщають в ґрунт на 2 см, зверху прикривають плівкою і тримають при
температурі +20 °C. Час висадки — 20-28 днів до посадки розсади кабачка в землю.
Після появи сіянців, укриття
знімають, горщики на тиждень переносять в прохолодне місце (+15 °C) під
розсіяне світло. Полив повинен проводитися регулярно відстояною водою. Розсаду
підгодовують органікою і мінеральним складом.
У ґрунт розсаду кабачків
висаджують в травні-червні, краще в теплий похмурий день. Підготовка землі,
відстань між лунками нічим не відрізняється від посадки насіння відразу в ґрунт.
Розсаду поміщають в ямку разом із земляною грудкою, по сім'ядольні листки.
Земля, що додається в лунку, трамбується і поливається. Якщо існує ймовірність
повернення холодної погоди, сіянці можна вкрити пластиковою пляшкою або накрити
поліетиленом. Розпушування проводять на наступний день після посадки.
Вирощувати розсаду можна і в тепличних умовах, тоді насіння висаджують ще на 2-3 тижні раніше.
Кабачок: догляд і заготівля на зиму
Рослини потрібно регулярно
поливати, розпушувати, підгодовувати. При відсутності бджіл, запилення варто
провести самостійно. Зривається чоловіча квітка, з неї обриваються пелюстки і
слід тичинками доторкнутися до кількох жіночих квіток. Після зав’язі, кущі
потрібно регулярно оглядати і зривати плоди, які досягли технічної зрілості.
Лити воду потрібно під
корінь, інакше можуть гнити плоди. В якості підгодівлі, кабачки віддають
перевагу органіці.
Збір кабачків:
- для їжі підходять зеленці довжиною
15-25 см з ніжною серцевиною;
- для зберігання плоди повинні
бути достиглі з твердою корою.
Кабачки можна консервувати,
готувати ікру, використовувати свіжими в салатах, піддавати будь-якій тепловій
обробці. Для святкового столу можна приготувати фаршировані човники, для обіду
додати їх в рагу або суп, на зиму заготовити соління та ікру. Зеленці
зберігаються в холодильнику до 2 тижнів, а дозрілі плоди — близько 5 місяців,
але в сухому і прохолодному приміщенні.
В 100 г свіжої м’якоті кабачка всього 24 ккал, в смаженої 88 ккал. Плоди кабачка не викликають роздратування в шлунку, вони стимулюють роботу кишківника. Набір вітамінів сприятливо впливає на шкіру, волосся. Волокна виводять з організму шкідливий холестерин. Поївши кабачка, людина відчуває почуття насичення, його застосовують у багатьох дієтах, включаючи лікувальні. За добу дорослій людині можна з’їсти до 1.5 кг м’якоті.
Купити кабачки (насіння) в Україні.
Кабачки настільки поширилися в українській кухні, що висаджують їх практично всі господині. В умовах України їх можна висаджувати розсадою або насінням для відкритого ґрунту — на сайті представлені кращі сорти. Ви можете переглянути фото стиглих кабачків, ознайомитися з відгуками покупців насіння і замовити вподобані сорти. В інтернет-магазині Яскрава завжди перевіряють якість насіння, гуртовим покупцям пропонують вигідні низькі ціни, швидко комплектують і відправляють у відділення пошти міста України: Одеса, Новопокровка, Харків, Мирне, Тернопіль, Умань, Чернігів, Драбів і ін.