Насіння салату оптом
Салат: користь вітамінної зелені та способи вирощування.
Декоративні кущики зі соковитим корисним листям мають привабливий вигляд на городі та у будинку, живлять комплексом вітамінів. Пара свіжих хрустких листочків здатна доповнити будь-яку страву! Замовляйте насіння різних сортів салату, щоб вирощувати вітамінну зелень для зміцнення імунітету або переходу на правильне харчування. У 100 г зелені знаходиться добова доза вітаміну К, трохи менше вітаміну С і А. Рослини не бояться спеки і прохолоди, обдаровують соковитим урожаєм навіть на підвіконні.
Опис салату: калорійність свіжої зелені.
Салатом називають дві культури: латук і крес, які
відносяться до різних родин. Латук (Lactuca) — за один сезон представник
сімейства Айстрові виростає з насіння, обдаровує корисним молодим листям і
залишає насіння для наступного року. Якщо надрізати лист, з нього з’явиться
білий сік, що нагадує молоко, з чим і пов’язують латинську назву культури.
Зростає рослина в Африці та Євразії, відома людині з давніх-давен.
Латук об’єднують у 4 групи:
- листові сорти — пластина буває трикутною, довгастою або
розсіченою (Латук);
- напівкачанні — листя трохи зібране разом (Одеський кучерявець);
- качанні — схожі з капустою, листя відмінно хрумтить (Чотири сезони);
- римські — всередині головки формується жовте хрустке листя
(Паризький).
У 100 г листя 15-16 ккал і величезна кількість корисних
елементів. Вітамін К представлений в найбільшій кількості, він необхідний при
формуванні кісткових тканин, роботі нирок. Кобальт важливий для засвоєння
заліза, синтезу інсуліну. Вітамін А покращує зір. І це лише мала частина
списку.
Вид крес салату (Lepidium) належить сімейству Капустяні, поширився по Європі й Африці з Азії. Рослина стала популярною завдяки гоструватому смаку молодої зелені, до того ж вітамінний салат (насіння) дуже швидко проростає. На його основі роблять живильні дієтичні коктейлі, додають в салати, страви з м’яса та риби. У 100 г зелені 32 ккал, вона покращує травлення, допомагає організму в боротьбі з підвищеним тиском і шкідливими мікроорганізмами.
Вирощування салату з підготовленого насіння.
Культура сімейства Айстрові відмінно росте у відкритому ґрунті.
Для першого посіву підходить квітень, потім насіння можна досівати до червня.
Це забезпечить вас ніжним молодим листям на все літо. Ділянка повинна бути
сонячною із пухким живильним ґрунтом, якому достатньо прогрітися до +5 °C.
Насіння листя салату зазвичай замочують на 2 години в
слабкому розчині марганцівки. Оскільки вони дуже дрібні, варто змішати їх з
піском або сухим торфом, тоді посівний матеріал більш рівномірно розподілитися
по грядці.
Після прокльовування доведеться провести проріджування
(можна у 2 етапи), щоб залишити листовим сортам по 7 см, а качанним — 15 см.
Рослина любить полив і подальше розпушування, зволожують землю 1 раз на
тиждень, вибираючи ранкові або вечірні години.
Підживлення потрібне, якщо земля виснажена і на ній
вирощуються качанні сорти. Проводять її 1-2 рази біогумусом.
Для отримання раннього врожаю можна скористатися розсадним способом. Сіянці висаджують в ґрунт через 30 днів, коли у них сформується 3 справжніх листків.
Свіжий салат легко виростити в домашніх умовах.
Отримати салат із якісного насіння на підвіконні можна в
будь-який час року. Необхідно підготувати місткість, уклавши на дно дренаж. У неї
засипати землесуміш, яка готується з кокосових волокон та біогумусу або
купується в магазині (овочева, універсальна). Насіння знезаражують і
поглиблюють на 10 мм. Посіви обережно поливають, вкривають плівкою. Так вони стоятимуть
у темному приміщенні 3-5 днів, а з появою перших паростків їх позбавляють від
поліетилену і переносять на світло.
Догляд за салатом в домашніх умовах:
- світло — рослини навесні досить тримати на підвіконні, в
зимовий час досвічувати 2-3 години люмінесцентною лампою;
- зволоження — проводять кожні 2 дні;
- підгодівля — щотижня вносять органіку або комплексне добриво;
- температура повітря — +6-20 °C.
З кущиків можна зрізати урожай після того, як на них
сформується 5-10 листочків. Зберігати їх небажано, краще відразу з’їдати або
додавати в приготовану страву.
Скоростиглі сорти часто висівають насінням в теплиці, щоб отримувати великий урожай в холодну пору року. Вирощуючи популярні сорти можна заробити на реалізації надлишків, оскільки салат популярний в ресторанах і серед сучасних господинь.
Як посадити крес салат насінням.
Невибагливий до ґрунту крес салат. Його також можна вирощувати
будь-яким способом. У домашніх умовах насіння висівають з жовтня по березень. У
відкритому ґрунті культура відмінно росте з березня по вересень. Розсаду
потрібно пересаджувати у квітні-травні.
Для посадки в контейнер готується дренаж і землесуміш. Після
появи сходів їх містять при температурі +8 °C. Коли сформується корінець,
температуру фіксують на +15 °C.
Рослина найкраще переносить яскраве сонце і півтінь. Її потрібно регулярно поливати, при відсутності дощів — земля зволожується щодня. Удобрити ділянку досить один раз перед посадкою. Крес салат можна зривати через 15 днів після посіву, за що його і цінують у всьому світі.
Купити насіння зеленого салату в Україні.
Листя латуку містить максимальну кількість поживних речовин
на кущах і відразу після зрізу. Його не варто зберігати, щоб не втратити такі
необхідні вітаміни та насолоджуватися хрусткою соковитою овочевою зеленню. З
відгуків наших покупців про насіння різних сортів салатів (крес, листових,
качанних) ви переконаєтеся, що вирощувати їх дуже легко садівникам початківцям
та досвідченим аграріям. Запропонуйте їм популярні види салатів з приємним
смаком і красивим листям, закупивши у нас якісне насіння за низькою гуртовою ціною зі швидкою доставкою. Оформляється замовлення на сайті, забирається у
найближчому відділенні пошти: Харків, Нікополь, Суми, Костянтинівка, Львів,
Тростянець, Ужгород, Чорноморське, Кропивницький, Чортків та інші міста
України.