Безкоштовна доставка на насіння + Старі ціни
Back
Home
Cart
Call
Person

Насіння капусти оптом

Капуста білокачанна Білосніжка 5 г
Код товару33853
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
8.50грн
До кошика
Капуста білокачанна Амагер 5 г
Код товару411
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
13.50грн
До кошика
Капуста білокачанна Амагер 5 г
Код товару38604
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
8.50грн
До кошика
Капуста білокачанна Білоруська 10 г
Код товару39702
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
13.50грн
До кошика
Капуста білокачанна Дитмарська 5 г
Код товару33854
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
9.20грн
До кошика
Капуста білокачанна Іюнська 5 г
Код товару33855
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
9.20грн
До кошика
Капуста білокачанна Лежка 10 г
Код товару39704
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
13.50грн
До кошика
Капуста білокачанна Слава 5 г
Код товару33856
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
8.50грн
До кошика
Капуста білокачанна Харківська зимова 10 г
Код товару33475
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
13.50грн
До кошика
Капуста білокачанна Харківська зимова 5 г
Код товару33857
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
8.50грн
До кошика
Капуста білокачанна Білосніжка 10 г
Код товару412
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
13.50грн
До кошика
Капуста білокачанна Дитмарська 10 г
Код товару19576
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
15.00грн
До кошика
Капуста білокачанна Іюнська 10 г
Код товару21171
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
15.00грн
До кошика
Капуста білокачанна Кам`яна голова 5 г
Код товару413
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
13.50грн
До кошика
Капуста білокачанна Лангедейкер 10 г
Код товару21172
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
13.50грн
До кошика
Капуста білокачанна Слава 10 г
Код товару17916
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
13.50грн
До кошика
Капуста червоноголова Лангедейкер 5 г
Код товару24703
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
13.50грн
До кошика
Капуста Рання Красуня 5 г
Код товару39705
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
9.20грн
До кошика
Капуста білокачанна Дитмарська 10 г АКЦІЯ
Код товару48124
На складі0
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
Капуста білокачанна Лангедейкер 10 г АКЦІЯ
Код товару55444
На складі0
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -

Капуста: поради вирощування з насіння.

Овочі з великим вмістом клітковини та вітамінів цінуються українськими господинями. Капуста не лише поживна, але і універсальна в кулінарії — годиться для салатів, запіканок, голубців та перших страв. Навіть люди з особливостями травлення знаходять для себе дієтичні сорти. Запастися капустою можна до весни, якщо купити якісне насіння, щоб не переживати за вартість білокачанної головки у зимові дні. 

Капуста (насіння): опис кращих сортів.

Капуста — овочева рослина, яка культивувалася європейцями з давніх часів і досі зберегла першорядне значення. Наукові джерела називають культуру Brassica, налічує вона близько 50 видів. За кілька століть селекціонери вивели безліч сортів, які служать прекрасним дієтичним харчуванням.

Всі вони об’єднані у групи по швидкості дозрівання. Ранні сорти (Червнева) гарні для салатів, середньо– і пізньостиглі прекрасно зберігаються до весни.

Кращі культури сімейства Капустяні:

  • білокачанна утворює потовщене коротке стебло, укрите великим листям, які формують головку, популярна Білосніжка, Дітмарська;
  • червонокачанна відрізняється забарвленням листя і має більшу морозостійкість, значний вміст каротину (Лангедейкер зимовий);
  • кольорова являє собою зародкові квітки, що злилися воєдино, відноситься до дієтичних продуктів;
  • броколі також є суцвіттям, багата калієм, фосфором й іншими мінеральними солями;
  • брюссельська має вигляд довгого стебла з безліччю маленьких кочанчиків, багата білком, магнієм, вітаміном С;
  • савойська має качан, але листя гофроване;
  • кольрабі представлена у вигляді кулястого стебла, з якого росте кілька листів, багата кальцієм;
  • пекінська відрізняється довгастим качаном з ніжним листям, яке прописують при будь-яких дієтах;
  • китайська не утворює качана, листя гофроване, багате на лізин.

В силу традицій, українські господині віддають перевагу вирощуванню капусти городньої, до якої відносять білокачанні та червонокачанні сорти. Їх висаджують на присадибних ділянках та в промислових масштабах. Хоча все більше садівників переходять на нові запрошені сорти.

Насіння капусти: чим обробити, як замочити перед посадкою. 

Якість врожаю напряму залежить від вибору і підготовки посівного матеріалу. Важливо купити насіння тих сортів, які вам необхідні. У ранніх видів ніжне листя, пізні сформують щільні овочі, які мають відмінну лежкість та підходять для засолювання.

Підготовка посівного матеріалу:

  • прогрівання у воді +50 °С — 20 хвилин;
  • поміщення у холодну воду — 5 хвилин;
  • замочування у стимуляторі зростання (Епін та ін.) — кілька годин.

Є насіння, яке виробник не рекомендує замочувати, про що він попереджає в інструкції.

Крім насіння важливо підготувати землесуміш, яка може складатися з перегною, дернової землі, золи. Ґрунт повинен вийти родючим і повітропроникним. Землесуміш краще приготувати восени, щоб не добувати її з-під снігу. 

Посадка капусти (насіння) для розсади. 

Ґрунт добре поливають, щоб більше не зволожувати, поки не з’являться сіянці. Оброблене насіння поглиблюють на 1 см, посіви накривають поліетиленом і поміщають в кімнату (+20 °C).

Час висадки насіння залежить від сорту. Ранні поміщають в ґрунт 1-20 березня, середньостиглі кінець березня — кінець квітня, пізні 1-20 квітня. Розсада зазвичай готова до пересадки через 45 днів.

Схожість капусти (насіння) хороша і перші паростки з’являються через 4-5 днів. Тоді укриття знімають, температуру знижують на 10-14 градусів до появи першого справжнього листка (зазвичай 7 днів). Потім денну температуру підвищують до +18 °C.

Ґрунт повинен бути в міру зволоженим, провітрювання потрібне, але без протягів. Розсаді необхідно забезпечити 12-15 годинний день, тому доречно досвічувати фітолампою.

Десятиденні сходи потрібно пікірувати, збільшивши площу для подальшого розвитку. Кожен сіянець дістають зі зволоженого ґрунту, вкорочують йому корінець, поміщають у торф’яний горщик, поглиблюючи по сім’ядольне листя.

Капуста: вирощування у відкритому ґрунті.

Сходи капусти з насіння починають гартувати за 14 днів до висадки на грядки. Перший тиждень їх провітрюють і виносять на повітря (3-4 години). У другий тиждень сіянцям скорочують полив і тримають їх на вулиці весь день.

До висадки капуста готова за такими ознаками:

  • у ранніх видів сформовано 5-7 листків, висота 12-20 см;
  • середньопізні сорти готові при наявності 4-6 листків, висота 15-20 см.

Зазвичай розсада готова до переміщення на грядки в травні-середині червня. Місце має добре прогріватися сонцем протягом дня.

Схема посадки також залежить від сорту культури: від 30 на 40 см до 60 на 70 см. Чим пізніше термін дозрівання, тим більше простору і світла необхідно кущам. У землі робиться лунка трохи більше кореня з грудкою. В ямку поміщають жменю торфу і піску, дві жмені перегною, трохи золи та нітрофоски. Суміш рясно поливається і в неї відразу поміщається паросток. Землю злегка притискають і вкривають сухим ґрунтом.

Розсаді необхідний догляд перший час у вигляді затінення від сонця, щовечірнього поливу. Перше підгортання проводять через 20 днів, повторне ще через 10 днів. Поливають рослини кожні 2-6 днів, в залежності від погоди. Садівники часто мульчують грядки п’яти сантиметровим шаром торфу, щоб довше зберігати вологу і забезпечувати підживлення капусті.

Підживлення рослина дуже любить. Перший раз його проводять через 7 днів після пікіровки, вносячи калій, суперфосфат, аміачну селітру. Вдруге процедуру повторюють через 14 днів, кількість добрива збільшують удвічі. Третя підгодівля проводиться за 2 дні до пересадки на грядки. Підживлюють рослини і у відкритому ґрунті, вносячи сечовину, подвійний суперфосфат, сульфат калію.

Збір врожаю проводять, коли овочі дозріють, але не пізніше моменту, коли температура знизитися до –2 °C. Капуста зберігається всю зиму або ж її можна переробити, законсервувавши заправку для борщу, засолити.

Купити насіння капусти (гуртом) в Україні. 

Садівники вважають за краще вирощувати відразу кілька видів капусти, тому асортимент магазину важливо весь час поповнювати кращими сортами, насіння яких пропонує інтернет-магазин Яскрава за низькою ціною для гуртових покупців. Їх легко замовити на сайті, щоб незабаром забрати в найближчому поштовому відділенні: Хмельницький, Маріуполь, Київ, Сахновщина, Одеса, Ковель, Чернігів, Чорноморське та інших міст України.