Безкоштовна доставка на насіння + Старі ціни
Back
Home
Cart
Call
Person

Насіння буряка оптом

ХІТ
Буряк столовий Бордо 20 г
Код товару396
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
10.50грн
До кошика
ХІТ
Буряк столовий Борщовий 20 г
Код товару19563
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
10.50грн
До кошика
Буряк столовий Вінегретний 20 г
Код товару22705
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
10.50грн
До кошика
Буряк столовий Делікатесний 20 г
Код товару12306
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
10.50грн
До кошика
Буряк столовий Детройт 20 г
Код товару398
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
10.50грн
До кошика
Буряк столовий Єгипетський Плескатий 20 г
Код товару393
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
11.50грн
До кошика
ХІТ
Буряк столовий Червона Куля 20 г
Код товару404
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
10.50грн
До кошика
ХІТ
Буряк столовий Негритьонок 20 г
Код товару14273
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
10.50грн
До кошика
ХІТ
Буряк столовий Опольський 20 г
Код товару400
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
10.50грн
До кошика
ХІТ
Буряк столовий Ріваль 20 г
Код товару21539
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
10.50грн
До кошика
ХІТ
Буряк столовий Циліндра 20 г
Код товару402
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
10.50грн
До кошика
Буряк Мулатка Шоколадка 20 г
Код товару61001
На складі0
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
Придатний до 1.11.23
Буряк столовий Детройт 20 г АКЦІЯ
Код товару55457
На складі0
Кількість в упаковці: 1
Вибрати кількість
+ -

Буряк: як виростити багатий урожай з насіння.

В українській кухні традиційно використовують коренеплоди буряка для приготування перших страв, салатів, вітамінних коктейлів. Придбати їх можна в будь-який час року, але цінність рослини далеко не в соковитій червоній м’якоті, а у свіжому бадиллі. Саме зелень вживали в їжу наші предки, не дарма зберігся рецепт борщу на основі листя — ботвинка. У ній і стеблах в кілька разів більше калію, кальцію, заліза, вітаміну С, В6, Е, А. Купивши насіння столових сортів, ви отримаєте подвійний урожай у вигляді молодого бадилля і зрілих коренеплодів. Вирощувати культуру легко, а зберігаються зібрані овочі всю зиму.

Опис столових сортів буряків.

Буряк столовий — трав’яниста рослина. Наукова назва представника сімейства Амарантові — Beta vulgaris. За часів античності люди обробляли бадилля в маринаді зі спеціями і подавали до столу. Коренеплоди почали вживати набагато пізніше. Слов’яни стали обробляти культуру у Х столітті.

Загальний опис столових сортів:

  • коренеплід — м’ясистий, повністю червоний;
  • листя — довге і голе, розташоване на черешках червонуватого забарвлення;
  • стебло — пряме (50-125 см), облиственне, формується до кінця сезону або наступного літа;
  • квітки — малопомітні, утворюються на стеблі, в листових пазухах;
  • плід — односімянка.

У 100 г свіжої і відвареної м’якоті до 45 ккал, в бадиллі всього 22 ккал. Вживати в їжу листя рекомендують діабетикам, оскільки в ньому є спеціальний фермент, який розщеплює сахарозу. Овоч однаково корисний в сирому і вареному вигляді. Але не тільки в користі його популярність. Коренеплід незамінний при приготуванні борщу, вінегрету, його соком можна підфарбовувати випічку. Багато вживають його у вигляді гарніру, відварюючи і приправляючи соусом з часником. Його цінують за приємний солодкуватий смак.

Існує безліч сортів популярного овоча, які об’єднані за формою коренеплоду, термінами дозрівання, однорідності забарвлення м’якоті, смаковими якостями. Однорідне насичене забарвлення і округло-плоска форма у Борщевого сорту, а ось у Бордо форма округло-овальна з червоно-рожевими кільцями всередині. Для салатів відмінно підходить Вінегретний сорт. Зручно натирати або нарізати для красивої подачі овально-циліндричні сорти Ріваль й Циліндр. Виростити в умовах України можна будь-який сорт столового буряка.

Буряк: посадка насінням в родючий ґрунт.

У насіння буряка відмінна схожість, яка зберігається протягом багатьох років. В Україні досить почекати прогрівання ґрунту до +6 °С і висадити їх на грядки. Повноцінний розвиток у рослин почнеться, коли температура досягне +16 °С.

Перед переміщенням в родючий пухкий ґрунт, посівний матеріал замочують на добу в прохолодній воді. Якщо часу немає, досить підігріти воду до +35 °С і потримати в ній насіння 30 хвилин.

Як садити столовий буряк насінням:

  • кожну насінину поглиблюють на 2 см;
  • відстань залишають 7-30 см, щоб коренеплід досяг сортового розміру;
  • посіви зволожують.

У більшості сортів насіння зібране разом (в супліддях зазвичай до 3 штук), тому паростки зійдуть купчасто. На ранній стадії їх потрібно прорідити так, щоб створити дистанцію у 3-4 см. Витягнуті з землі сіянці з ще не сформованими двома листками можна пересадити. Вони добре приживуться на новому місці. Перше проріджування включає в себе прополювання і мульчування ділянки тирсою.

Друге проріджування з прополювання проводять, коли корінь досягне діаметра 15 мм, а на рослині з’явиться 4 листки. Дистанцію формують у 6-10 см. Бажано проводити процедуру в похмуру погоду.

Розсадний спосіб вирощування буряка застосовують до ранніх сортів, які обдаровують корисним листям і овочами навесні. Посівний матеріал знезаражують, загортають у вологу матерію до прокльовування. Підготовлене насіння поглиблюють у землесуміш. Через 20 днів сіянці з 4-5 листками готові до пересадки на грядки. Зазвичай це середина травня.

Вирощування буряка: ґрунт, підгодівля.

На городі буряк віддає перевагу сонячним ділянкам. Урожай буде рясним з коренеплодами правильної форми, якщо дотримуватися простих рекомендацій:

  • ґрунт — ідеально підходять торфовища і середньосуглинисті чорноземи, реакція повинна бути слаболужною або нейтральною;
  • попередники — добре росте культура після цибулі, томатів, бобових і зернових;
  • попередня підгодівля — навесні ділянку удобрюють мінеральним складом, можна додатково внести перегній, а ось свіжий гній і компост не підходить;
  • розпушування — процедура необхідна, щоб руйнувати кірку, яка ускладнює аерацію коренеплодів;
  • прополювання — бур’яни можуть заглушити рослини, які ще не набрали сили, тому до появи 6 і більше листків вона дуже важлива;
  • мульчування — скоротить кількість розпушувань;
  • полив — культура може розвиватися і без додаткового зволоження, але для формування соковитих коренеплодів потрібно стежити, щоб верхній шар не висихав — ідеально використовувати вечірнє дощування.

Важливими є й підгодівлі. На початку вегетації потрібен азот з коров’яку, зрілим рослинам додають калій, посипаючи ділянку золою, добре себе показує позакореневе підживлення вапняним молоком, солоним розчином.

Збір й зберігання врожаю буряка. 

Листя можна зрізати за необхідністю, додаючи його в салати, перші страви, овочеві рагу. Коренеплоди готові до збирання після досягнення 5-15 см в діаметрі. Листя до цього часу жовтіє. Час збирання залежить від сорту — липень-вересень.

День збору — прохолодний і сухий. Коренеплоди підкопують вилами, очищають руками від землі. Бадилля зрізається ножем, кожен овоч укладається на сухий ґрунт для просушування.

Пошкоджені коренеплоди необхідно відразу переробити, а цілі потрібно 7 днів протримати в темному місці з хорошою вентиляцією. Після їх можна опустити в підвал, де краще пересипати піском або ж помістити на картоплю.

Купити найкраще насіння буряка в Україні.

Буряк щорічно висаджується господинями для отримання власного врожаю. Не забувають про нього й агрофірми. Ознайомившись на сайті з відгуками кращих сортів столового буряку, ви зможете поповнити асортимент свого магазину за вигідною гуртовою ціною. Фахівці інтернет-магазину Яскрава приймуть замовлення, перевірять насіння на видову приналежність, надійно укомплектують і відправлять швидким перевізником до найближчого відділення міста України: Житомир, П’ятихатки, Миколаїв, Дрогобич, Полтава, Чорноморське, Ужгород, Покровський, Харків, Пологи і ін.