Насіння баклажанів купити оптом
Баклажан — особливості та агротехніка корисного овоча.
Важливість овочів в раціоні людини давно доведена, а
баклажани виділяються не тільки набором корисних компонентів, але і високими
смаковими якостями, відмінним насиченням з мінімальним вмістом калорій, а також
можливістю готувати безліч різних страв. Правильно підібрані інгредієнти
додадуть м'якоті смак м'яса або грибочків, люблять баклажани кулінари Європи й
Азії. А збір щільних фіолетових або білих плодів з власної грядки однозначно
обрадує будь-яку господарку, яка піклується про здорове харчування!
Кращі сорти баклажанів: опис і користь, відгуки та фото.
Баклажан — трав'яниста овочева культура, відома ще як Паслін
темноплідний. У наукових колах представника сімейства Пасльонові називають
Solanum melongena, батьківщиною вважається Азія. У нас корисні плоди почали
вирощувати з XIX століття.
Дієтологи давно довели важливість вживання плодів, м'якуш яких має високі смакові якості, легко засвоюється організмом, містить елементи
та вітаміни, які допомагають роботі серця, нервової та імунної системи. У 100 г
продукту всього 25 ккал, зате маса калію, каротину, аскорбінової кислоти,
магнію та ін.
Всім відомі баклажани з темною шкіркою, але існують
кольорові й білі сорти. На кущах з великим листям в липні-вересні розпускаються
фіолетові двостатеві квітки. Поступово формується велика ягода частіше
циліндричної форми, хоча зустрічаються сорти з грушоподібними, округлими
екземплярами. Вага однієї ягоди-плода за відгуками садівників і виробників
насіння коливається в межах 160-1000 м Незалежно від форми плода і його
забарвлення м'якоть всередині світла і щільна.
В умовах України культуру вирощують однорічною, а безліч
виведених сортів дозволяють отримати урожай в ранні терміни (100-150 днів).
Секрети вирощування баклажанів в теплиці та на городі.
Зазвичай баклажани вирощують розсадним способом з насіння.
Для цього посівний матеріал три доби тримають в укорінювачеві. Кожну насінину
ростять (поглиблюючи на 1 см) в окремому горщику із землесумішшю, що
складається з торфу, дернового ґрунту, перегною, піску, біогумусу. Для
швидкості проростання можна створити парник за допомогою прозорої плівки.
Рослинам важливо створити теплі умови (не нижче +25 °C).
Коли сіянці підростають, їх перевалюють у великі горщики
(діаметр 12 см), але так щоб не турбувати коріння. Якщо розсада повинна
висаджуватися у відкритий ґрунт, необхідно дочекатися прогрівання землі до +18
°C і провести загартовування. За 15 днів сіянцям поступово знижують
температуру, поки вони не звикнуть до вуличних умов. Для пересадки в теплицю
процедура не проводиться.
Розсада повинна підрости до 16-24 см, обзавестися
вісьмома-десятьма листочками, на що зазвичай іде 60-75 днів. Водночас
допустимо формування бутонів. На сонячній ділянці з суглинистою або супіщаною
землею готують лунки на 3-4 см більше кореня з грудкою субстрату. Кожен сіянець
розміщую на відстані 40 см один від одного.
5 правил по догляду за баклажанами для відмінного врожаю:
- полив поступово збільшують з формуванням зав'язей, використовуючи
воду температурою в +25 °C, виливаючи її під корінь;
- мульчування зменшить необхідність в поливах і розпушуванні,
згодиться торф;
- підв'язка потрібна в теплиці, досить закріпити рослину у
двох-трьох місцях до кілків;
- прищіпку проводять на відкритій ділянці, щоб сформувати
компактний кущ з двох-п'яти стебел;
- підгодовувати потрібно кожні 15-20 днів мінеральним
комплексом, починаючи з 3-4 тижнів після пересадки у землю (грядку перед
добривом зволожують).
Якщо ґрунт бідний, варто провести позакореневе підживлення,
використовуючи мікроелементи, яких не вистачає. Добре культура реагує на
органіку (гнойова жижа). Час, витрачений на вирощування і догляд, окупиться
рясним врожаєм.
Баклажани (свіжі й заморожені): умови збору та зберігання.
Ягода баклажану не повинна перезріти, її зривають в момент технічної зрілості, коли плід фіолетовий (білий, ліловий) і щільний. Після
цвітіння має пройти 30-40 днів. Зрізання проводять секатором, залишаючи частину
плодоніжки на овочі.
Плоди добре зберігати в прохолодному темному місці, але не
довго. М'якоть з кожним днем буде набиратися гіркоти. Її можна прибрати
півгодинним замочуванням, але краще надлишки врожаю законсервувати або
заморозити. У банки баклажани закочують з часником та олією, у вигляді
салатів, в маринаді.
Спосіб заморозки залежить від зрілості плода. Свіжі
екземпляри миють, нарізають, укладають в пакет або місткість і ховають в
морозилку. Перезрілі плоди (груба кірка, багато насінин в м'якоті, млява плодоніжка)
потрібно очистити від шкірки, проварити, остудити та заморозити — так вони
позбудуться гіркоти.
Низькокалорійна м'якоть не вживається у сирому вигляді, вона повинна пройти термообробку. Відварені баклажани набирають 33 ккал на 100 г, а ось смажені в олії вже більш калорійні. Втім, багато їх не з'їси, оскільки насичення приходить швидко.
Пектин і клітковина, якими багата м'якоть, відмінно виводять
з організму шкідливий холестерин, насичують вітамінами та елементами. Не дарма
в деяких країнах баклажан називають «овочами довголіття».
Купити баклажани (насіння) в перевіреного постачальника.
Баклажани популярні на Сході та в європейських країнах, включаючи Україну. Про це говорить величезна кількість рецептів і рекомендації дієтологів. Для отримання рясного врожаю важливо дотримуватися агротехніки та використовувати якісне насіння, яке пропонує інтернет-магазин Яскрава — купіть його за оптовою низькою ціною, щоб привабити городників кращими сортами. Доставка здійснюється надійним перевізником після прийняття замовлення на сайті та швидкої комплектації в одне з відділень пошти міст України: Житомир, Маріуполь, Дніпро, Цвіткове, Миколаїв, Миргород, Харків та ін.