Безкоштовна доставка на насіння + Старі ціни
Back
Home
Cart
Call
Person

Насіння баклажанів купити оптом

Баклажан Алмаз 3 г
Код товару33849
На складі10
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
17.00грн
До кошика

Баклажан — особливості та агротехніка корисного овоча.

Важливість овочів в раціоні людини давно доведена, а баклажани виділяються не тільки набором корисних компонентів, але і високими смаковими якостями, відмінним насиченням з мінімальним вмістом калорій, а також можливістю готувати безліч різних страв. Правильно підібрані інгредієнти додадуть м'якоті смак м'яса або грибочків, люблять баклажани кулінари Європи й Азії. А збір щільних фіолетових або білих плодів з власної грядки однозначно обрадує будь-яку господарку, яка піклується про здорове харчування!

Кращі сорти баклажанів: опис і користь, відгуки та фото.

Баклажан — трав'яниста овочева культура, відома ще як Паслін темноплідний. У наукових колах представника сімейства Пасльонові називають Solanum melongena, батьківщиною вважається Азія. У нас корисні плоди почали вирощувати з XIX століття.

Дієтологи давно довели важливість вживання плодів, м'якуш яких має високі смакові якості, легко засвоюється організмом, містить елементи та вітаміни, які допомагають роботі серця, нервової та імунної системи. У 100 г продукту всього 25 ккал, зате маса калію, каротину, аскорбінової кислоти, магнію та ін.

Всім відомі баклажани з темною шкіркою, але існують кольорові й білі сорти. На кущах з великим листям в липні-вересні розпускаються фіолетові двостатеві квітки. Поступово формується велика ягода частіше циліндричної форми, хоча зустрічаються сорти з грушоподібними, округлими екземплярами. Вага однієї ягоди-плода за відгуками садівників і виробників насіння коливається в межах 160-1000 м Незалежно від форми плода і його забарвлення м'якоть всередині світла і щільна.

В умовах України культуру вирощують однорічною, а безліч виведених сортів дозволяють отримати урожай в ранні терміни (100-150 днів).

Секрети вирощування баклажанів в теплиці та на городі.

Зазвичай баклажани вирощують розсадним способом з насіння. Для цього посівний матеріал три доби тримають в укорінювачеві. Кожну насінину ростять (поглиблюючи на 1 см) в окремому горщику із землесумішшю, що складається з торфу, дернового ґрунту, перегною, піску, біогумусу. Для швидкості проростання можна створити парник за допомогою прозорої плівки. Рослинам важливо створити теплі умови (не нижче +25 °C).

Коли сіянці підростають, їх перевалюють у великі горщики (діаметр 12 см), але так щоб не турбувати коріння. Якщо розсада повинна висаджуватися у відкритий ґрунт, необхідно дочекатися прогрівання землі до +18 °C і провести загартовування. За 15 днів сіянцям поступово знижують температуру, поки вони не звикнуть до вуличних умов. Для пересадки в теплицю процедура не проводиться.

Розсада повинна підрости до 16-24 см, обзавестися вісьмома-десятьма листочками, на що зазвичай іде 60-75 днів. Водночас допустимо формування бутонів. На сонячній ділянці з суглинистою або супіщаною землею готують лунки на 3-4 см більше кореня з грудкою субстрату. Кожен сіянець розміщую на відстані 40 см один від одного.

5 правил по догляду за баклажанами для відмінного врожаю:

  • полив поступово збільшують з формуванням зав'язей, використовуючи воду температурою в +25 °C, виливаючи її під корінь;
  • мульчування зменшить необхідність в поливах і розпушуванні, згодиться торф;
  • підв'язка потрібна в теплиці, досить закріпити рослину у двох-трьох місцях до кілків;
  • прищіпку проводять на відкритій ділянці, щоб сформувати компактний кущ з двох-п'яти стебел;
  • підгодовувати потрібно кожні 15-20 днів мінеральним комплексом, починаючи з 3-4 тижнів після пересадки у землю (грядку перед добривом зволожують).

Якщо ґрунт бідний, варто провести позакореневе підживлення, використовуючи мікроелементи, яких не вистачає. Добре культура реагує на органіку (гнойова жижа). Час, витрачений на вирощування і догляд, окупиться рясним врожаєм.

Баклажани (свіжі й заморожені): умови збору та зберігання.

Ягода баклажану не повинна перезріти, її зривають в момент технічної зрілості, коли плід фіолетовий (білий, ліловий) і щільний. Після цвітіння має пройти 30-40 днів. Зрізання проводять секатором, залишаючи частину плодоніжки на овочі.

Плоди добре зберігати в прохолодному темному місці, але не довго. М'якоть з кожним днем буде набиратися гіркоти. Її можна прибрати півгодинним замочуванням, але краще надлишки врожаю законсервувати або заморозити. У банки баклажани закочують з часником та олією, у вигляді салатів, в маринаді.

Спосіб заморозки залежить від зрілості плода. Свіжі екземпляри миють, нарізають, укладають в пакет або місткість і ховають в морозилку. Перезрілі плоди (груба кірка, багато насінин в м'якоті, млява плодоніжка) потрібно очистити від шкірки, проварити, остудити та заморозити — так вони позбудуться гіркоти.

Низькокалорійна м'якоть не вживається у сирому вигляді, вона повинна пройти термообробку. Відварені баклажани набирають 33 ккал на 100 г, а ось смажені в олії вже більш калорійні. Втім, багато їх не з'їси, оскільки насичення приходить швидко.

Пектин і клітковина, якими багата м'якоть, відмінно виводять з організму шкідливий холестерин, насичують вітамінами та елементами. Не дарма в деяких країнах баклажан називають «овочами довголіття».

Купити баклажани (насіння) в перевіреного постачальника.

Баклажани популярні на Сході та в європейських країнах, включаючи Україну. Про це говорить величезна кількість рецептів і рекомендації дієтологів. Для отримання рясного врожаю важливо дотримуватися агротехніки та використовувати якісне насіння, яке пропонує інтернет-магазин Яскрава — купіть його за оптовою низькою ціною, щоб привабити городників кращими сортами. Доставка здійснюється надійним перевізником після прийняття замовлення на сайті та швидкої комплектації в одне з відділень пошти міст України: Житомир, Маріуполь, Дніпро, Цвіткове, Миколаїв, Миргород, Харків та ін.