Насіння редису оптом
Редис: вирощування раннього корисного овоча.
Ранній весняний овоч із ніжним та хрустким м'якушем, повним набором вітамінів і корисних елементів — це редис. Чи знали ви, що в їжу можна використовувати молоде соковите листя? Його добре додавати в салати, окрошку, тушкувати. Овочева культура цінується за швидке дозрівання і приємний смак з невеликою гостротою. Для себе можна купити насіння раннього редису, яке обдарує плодами через 20 днів. Надлишки завжди можна пустити на реалізацію.
Редис: користь, опис сортів з фото.
Редис — овочева культура сімейства Капустяні, виведена з
Редьки посівної. Поширився овоч із Середньої Азії. Європейці почали обробляти
його з XVI століття, отримуючи коренеплоди білого кольору, довгастої форми. В
Україні вирощуються однорічні види.
Розпізнати культуру легко за зовнішнім виглядом:
- листя — велике, зі слабким опушенням, світло-зелене;
- плід — стручок з дрібним коричневим насінням;
- коренеплід — м'якуш соковитий білий, форма і колір тонкої шкірки залежить від сорту.
Цінується овоч за легкий гострий смак, який забезпечує гірчичне масло. У м’якоті багато калію, натрію, заліза. Її вживання позитивно впливає на роботу серця, кровоносних судин, травлення. Фітонциди, які присутні в овочі, допомагають організму боротися з вірусами і бактеріями, тому їх вживання навесні особливо важливе. У корисному продукті всього 19 ккал на 100 г, є клітковина, яка поліпшує перистальтику і обмін речовин.
Вегетаційний період становить 18-45 днів, з моменту появи
сходів редису. Селекціонерами виведені сорти різних термінів дозрівання,
зовнішнього вигляду. Коренеплоди циліндричної форми виростають у Богині,
Французького Сніданку. Кулясті овочі формуються у Жари, Зорі, Раннього червоного. Жовту редиску вийде виростити зі Злати.
Коренеплоди гарні в салатах і окремо, вони прекрасно доповнюють м’ясні страви. Молоде листя вживається у свіжому і термічно обробленому вигляді.
Підготовка насіння редиски: схожість.
Посівний матеріал береться у рослин, які утворили
коренеплід, а потім випустили квітконосну стрілу. Схожість насіння зберігається
до 5-6 років. Куплене насіння у перевіреному магазині гарантовано обдарує
овочами, які вказані на упакуванні. Якщо ж збирати їх самостійно, потрібно
переконатися, що це не гібридна рослина, оскільки вона не дасть наступному
поколінню своїх материнських ознак.
Овочівники рекомендують обробити насіння. Для цього достатньо замочити його у воді з деревною золою або Епіні. Через кілька годин посівний матеріал дістають і просушують на чистому папері.
Редис: дні посадки та вирощування в теплиці навесні.
У теплиці культуру можна вирощувати ранньою весною. З осені
потрібно підготувати ґрунт, перекопавши його з перегноєм, корисний буде і торф.
Денна температура в теплиці повинна бути +15 °C, вночі
досить і нуля. Для насіння готують борозенки, які на 2-3 дні вкривають
поліетиленом. Поглиблюють посіви на 2 см. Насіння досить дрібне, його можна
поміщати з дистанцією в 3-7 см (круглим сортам потрібно 3-4 см, довгастим
знадобиться 5-7 см) або сіяти суцільним рядком, але тоді доведеться прорідити
сіянці, як тільки з’явиться перший лист. Помічено, що після проріджування
рослина частіше пускає стріли.
Рослинам потрібно освітлення протягом 13 годин. З моменту посіву урожай можна очікувати через 30 днів. Збір буде безперервним, якщо досівати культуру кожні 15 днів. Або ж на місце коренеплоду можна висадити розсаду томатів.
Редис: коли сіяти у відкритий родючий ґрунт навесні.
У ґрунт редис висівають в середині квітня, оскільки
проростання насіння можливо навіть при +2 ° С. Коли паростки проклюнуться їм буде
потрібно більше тепла (+15 °C). А ось сильну спеку культура не любить,
коренеплоди виходять жилавими й гіркими, тому весна — оптимальний варіант для
посадки.
Підбирається добре освітлюване місце, захищене від вітрів.
Земля на ділянці повинна бути пухкою, реакція на солі слабка або нейтральна.
Добрими попередниками вважаються боби, огірки.
Від нічних заморозків посіви вбереже двосантиметровий шар
перегною. Можна щовечора вкривати ділянку поліетиленом, а до ранку його
прибирати. Прорости редис повинен через 3-4 дні.
Подальший догляд не займає багато часу. Єдине на що потрібно
звертати особливу увагу — полив редису. У сухому ґрунті овочі зростуть гіркими,
а надлишок вологи призведе до тріщин. Для формування соковитих хрустких коренеплодів
необхідно тримати ґрунт у вологому стані (80%.) Проводити полив потрібно вранці
та ввечері.
Підживлювати ділянку потрібно 1 раз, але якщо земля
збідніла, то двічі за вегетацію. Підійде універсальне мінеральне добриво або
перегній. Не можна використовувати свіжий гній, інакше коренеплоди будуть
порожніми всередині. Якщо у рослини довгий час не зав’язуються коренеплоди,
потрібно підживити її калійним складом. При пожовтінні листя необхідний азот.
Розпушування міжрядь підживить коріння киснем, процедурою не варто нехтувати.
Збирають овочі вибірково, як тільки вони досягнуть сортових розмірів. Зазвичай їх розмір до 3 см. Щоб редис легко висмикувався, грядки добре зволожують за 6-8 годин до збирання. З бадиллям овочі зможуть зберігатися в холодильнику 3 дні, без нього — до 7 днів. Найкраще вживати їх відразу, насичуючи свій організм набором корисних елементів.
Купити кращі сорти редиски (насіння) в Україні.
Культура у багатьох асоціюється з приходом весни і наявністю
поживних корисних речовин. Саме тому її вважають за краще висаджувати відразу
після танення снігу, як тільки можна зайти в город. Ви можете запропонувати
городникам насіння ранніх сортів редису, які інтернет-магазин Яскрава
відправить вам за вигідною гуртовою ціною. Оформіть замовлення на сайті й
незабаром забирайте його у відділенні пошти міста України: Хмельницький,
Курахово, Львів, Сватове, Миколаїв, Ясна Поляна, Луцьк, Скадовськ, Одеса,
Білгород-Дністровський та ін.