Безкоштовна доставка на насіння + Старі ціни
Back
Home
Cart
Call
Person

Насіння дині оптом

Диня Берегиня 20 г
Код товару19567
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
38.00грн
До кошика
Диня Золотиста 10 г
Код товару32130
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
23.00грн
До кошика
Диня Карамель 10 г
Код товару30572
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
23.00грн
До кошика
Диня Колгоспниця 10 г
Код товару32131
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
23.00грн
До кошика
Диня Колгоспниця 20 г
Код товару16206
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
38.00грн
До кошика
Диня Леся 20 г
Код товару19568
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
38.00грн
До кошика
Диня Медок 10 г
Код товару32132
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
23.00грн
До кошика
Диня Медок 20 г
Код товару24701
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
38.00грн
До кошика
Диня Рання 133 10 г
Код товару32133
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
23.00грн
До кошика
Диня Рання 133 20 г
Код товару19569
На складів наявності
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
38.00грн
До кошика
Диня Тітовка 20 г
Код товару16207
На складі140
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
38.00грн
До кошика
Диня Алушта 20 г
Код товару19566
На складі0
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
Диня Золотиста 10 г АКЦІЯ
Код товару42908
На складі0
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
Диня Золотиста 20 г
Код товару19626
На складі0
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -
Диня Колгоспниця 20 г АКЦІЯ
Код товару55443
На складі0
Кількість в упаковці: 10
Вибрати кількість
+ -

Диня — десерт без протипоказань на своїй ділянці. 

Навіть не віриться, що в 100 г солодкої м’якоті дині всього 35 ккал, її можна їсти абсолютно всім! Дізнайтеся, як посадити корисну диню у відкритий ґрунт, щоб радувати себе й рідних смачним десертом. Якісне насіння, куплене у надійного виробника, дозволить отримати багатий урожай, який поліпшить травлення дітей та дорослих. Плоди можуть зберігатися від тижня до півроку, хоча зазвичай з’їдаються набагато раніше. 

Сорти дині: опис і користь. 

Диня — однорічник, який поширився з Азії, сімейства Гарбузові. У науковому світі культуру називають Cucumis melo. У нас ароматні плоди відомі понад п'ять століть, вони відрізняються любов’ю до тепла і сонця.

Опис баштанної культури:

  • стебло — довге (150-300 см), яке стелиться, з вусиками;
  • листя — велике, частіше пальчасто-лопатевої форми;
  • квітки — розпускаються в середині літа, блідо-жовтого кольору;
  • плоди — дозрівають зазвичай в серпні-вересні, м'якуш ароматний, білий, зеленувато-жовтий, оранжевий;
  • насіння — у твердій світлій оболонці, довгасте.

Попри низьку калорійність, м'якуш дуже корисний і живильний. У минулі століття її любили вживати мусульмани під час посту. Диня має лікувальні властивості, оскільки багата на залізо і фолієву кислоту — елементи незамінні при кровотворенні. Вживання м’якоті показано людям, які страждають депресією, розладами шлунку. Вона має протизапальну, протикашльову властивості. Сік допомагає позбутися від запору. Великий вміст легкозасвоюваних цукрів (до 20%) не заважає ягоді відмінно втамовувати спрагу, залишаючись смачним десертом.

Зовнішній вигляд і смак плодів залежить від сорту. У кліматі Україні можна вирощувати різні види, хоча Ранньою динею вийде насолодитися вже влітку. Особливо солодким м'якушем вигідно відрізняється Медок і Карамель. Одна рослина обдаровує 2-8 плодами-ягодами.

Як виростити диню: посадка на розсаду.

Розсадний спосіб дозволяє отримати урожай навіть в дощове літо. Для посадки використовують посівний матеріал, який пролежав 3-4 роки. Насіння минулого року можуть сформувати рослини тільки з чоловічими квітками, тому зав’язі не з’явиться. Вибрані зернятка знезаражують. Підійде водний розчин марганцівки (20 хвилин) або борна кислота і сірчанокислий цинк з водою (12 годин). Оброблений матеріал промивають водою і дають йому підсохнути.

В середині квітня садимо ягоду в місткості з ґрунтом (9 частин торфу, 1 частина піску, трохи золи), краще торф’яні горщики шириною 10 см. У кожен поміщається до трьох насінин на глибину 15-20 мм .

Місткості тримають при температурі + 22 °C вдень, а вночі вона повинна бути нижче на 5 градусів. Через тиждень повинні зійти паростки. Серед них вибирають найміцніший, інші зрізають ножицями, щоб висмикування не зашкодило переплетеним корінцям. Для розвитку бічних пагонів можна прищепити кожну рослину, коли у них з’явиться 6 справжніх листків.

Сходам потрібно багато світла (10-12 годин), тому буде потрібно щоденне доосвічування. Перший полив здійснюється, коли у сіянців з’явиться перший справжній лист. Вода повинна бути теплою, не потрапляти на рослину. Підживлення проводиться двічі комплексними мінеральними речовинами.

Вирощування дині: в теплиці або відкритому ґрунті.

Після формування п’яти листків, сіянці готові до переміщення в теплицю. Лунки викопують 70 на 50 см. Оскільки будуть використовуватися шпалери, то між саджанцями досить залишати по 20 см. Поруч може рости перець або томати.

Посадка дині передбачає внесення у кожну лунку компост, щоб в теплиці було до +30 °C, і догляд включав полив теплою водою під корінь. Перше зволоження проводять через 10 днів, витрачаючи на кущ 2 літри. У неї можна додати азот. На початку вегетації полив проводять раз на тиждень, поступово скорочуючи його по мірі формування плодів. Органіку додають у ґрунт кожні 15-20 днів.

Стеблам ягоди потрібно допомагати підніматися по шпалері, зайві пагони краще обрізати. Квітам для запилення потрібні комахи, хоча можна все зробити самостійно. У ранкові години зривають кілька чоловічих квіток, обривають їм пелюстки і обробляють маточки.

Після появи плодів краще залишити на одній рослині до трьох плодів. Як тільки вони, досягнуть розміру середнього яблука, їх потрібно помістити в сітку і підвісити на шпалері.

Диня (насіння): як виростити в ґрунті.

Якщо насіння висаджують відразу на грядки, його можна загартувати. Дві години протримати в місткості з водою (+30 °C), дістати, накрити вологою матерією і 24 години залишити при температурі +20 °C, помістити в холодильник на 18 годин (+2 °C), ще 6 годин потримати при +20 °C. Після цього його висаджують. Ґрунт повинен бути підготовлений з осені: перекопаний, удобрений перегноєм. Навесні в нього вносять калійну сіль, суперфосфат. Земля підходить легка, з нейтральною реакцією.

Перед посадкою на грядки розсаду дині загартовують протягом тижня. Пересадка в ґрунт здійснюється у віці 4-5 тижнів, але за умови встановлення теплої погоди. Ділянка повинна добре прогріватися сонцем, без вітру. Ягода прекрасно росте після капусти, бобових, огірків. Поруч можна висадити ріпу, квасолю, щавель.

Посадка здійснюється в лунки, які відокремлені один від одного на 60-70 см, сіянці поглиблюють, щоб кореневі шийки були над поверхнею. Паростки на 2 дні прикривають вологим папером, щоб уберегти від сонця.

Збір: як можна зберігати диню.

Диня повністю дозріла, якщо її легко відокремити від петлі, а по поверхні плода пішла сітка. Зберігатися вона зможе до двох місяців. Деякі сорти показують свою зрілість тільки кольором. Для довгого зберігання зривати їх потрібно в момент неповного дозрівання разом з трьома сантиметрами плодоніжки. Сорти з відмінною лежкістю зможуть пролежати понад три місяці. Зазвичай це середньостиглі та пізні види.

Для довгого зберігання ягоди 3 дні тримають на грядці, перевертаючи їх кожні 6 годин. У цей час готують прохолодне місце для зберігання, його дезінфікують хлорним вапном. Розміщують плоди на стелажах, присипаних тирсою. Температура в приміщенні +3 °C. Поряд не повинно бути картоплі та яблук, які псують смакові якості та прискорюють процес дозрівання.

Купити насіння дині f1 в Україні.

Дині — часті жителі присадибних ділянок. Вони цінуються за невибагливість і смачні ягоди. Інтернет-магазин Яскрава пропонує насіння дині з гарною схожістю, яке обдаровує соковитими плодами з відмінною лежкістю, за гуртовою низькою ціною. Вам достатньо оформити замовлення на сайті й незабаром забрати його у відділенні пошти: Івано-Франківськ, Бердичів, Харків, Павлоград, Ужгород, Новий Калинів, Тернопіль, Бахмут та інші міста України.