Безкоштовна доставка на насіння + Старі ціни
Back
Home
Cart
Call
Person

Насіння петрушки купити оптом

Петрушка Коренева Берлінська 2 г
Код товару18127
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.20грн
До кошика
Петрушка коренева Богатир 2 г
Код товару14264
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
2.70грн
До кошика
Петрушка коренева Цукрова 2 г
Код товару21141
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.20грн
До кошика
Петрушка великолисткова Гігантела 2 г
Код товару18416
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
2.70грн
До кошика
Петрушка кучерява Парамоунт 1 г
Код товару21353
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
3.20грн
До кошика
Петрушка листкова Ароматна 2 г
Код товару21142
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
2.70грн
До кошика
Петрушка листкова Кімнатна 2 г
Код товару38367
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
2.80грн
До кошика
Петрушка дрібнолисткова Карнавал 2 г
Код товару16173
На складів наявності
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -
2.70грн
До кошика
Петрушка коренева Чубчик і корінчик 2 г
Код товару60992
На складі0
Кількість в упаковці: 20
Вибрати кількість
+ -

Петрушка: вирощування зелені та коренеплодів з насіння.

Холодостійка приваблива зелень, яка збагачує смакову палітру будь-якої страви, наповнюючи організм найважливішими елементами — це петрушка. Купуйте насіння, щоб виростити густе смачне листя або корисні коренеплоди, які вже кілька тисяч років зберігають провідні позиції як один з важливих інгредієнтів європейської, американської, східної кухні.

Опис видів петрушки: корисні властивості зелені й коренів.

Петрушка — дворічник сімейства Зонтичні, наукова назва якого Petroselinum, означає «гірська селера». У дикому вигляді росте на узбережжі Середземного моря.

Опис трав’янистої рослини:

  • стебло — пряме, тонке;
  • листя — двічі перісте або тричі перісте;
  • квіти — з’являються на другий рік, дрібнуваті, зібрані в парасольки, білуваті або зеленуваті;
  • плід — яйцевидної форми;
  • коренеплід — веретеноподібний, потовщений.

Зелень додають в сендвічі, салати, супи, вона прекрасно поєднується з м’ясом і рибою. Придатне листя у свіжому, сушеному, консервованому вигляді. При правильному замороженні зелень зберігає всі свої властивості до року. Коренеплід незамінний в приготуванні сочевичного супу, багатьох м’ясних страв.

Користь петрушки:

  • підвищує апетит;
  • допомагає при анемії, депресії;
  • регулює діяльність нирок, печінки;
  • зміцнює ясна.

Петрушка володіє відмінними лікувальними властивостями. Корінь рослини (настій) допомагає в боротьбі з циститом, а заварене листя позбавляє від вугрового висипання. Ідеально збалансований комплекс вітамінів і елементів допомагає підтримувати здоров’я жіночого і чоловічого організму.

Рід містить кореневий, листовий вид. У свою чергу листовий відрізняється гладкими і кучерявим сортами. Серед кореневої петрушки виділяють Берлінську, Цукрову. Великолистий сорт Гігантелла порадує любителів зелені, а Парамаунт стане справжньою окрасою саду і столу. Селекціонери вивели коренево-листові сорти (Богатир), а також для вирощування вдома (Кімнатний).

Рослина любить вологу, не боїться холодів (до –7 °C), насіння можуть прорости при + 2 °C.

Посадка петрушки навесні: насінням або розсадою? 

Культуру можна вирощувати розсадним способом, але в умовах України ідеально підходить посів насіння відразу в землю. Листові сорти можна висівати кожні 10-15 днів, щоб весь сезон користуватися свіжою зеленню.

Насіння у культури вкрите ефірними оліями, які не дають волозі проникнути всередину, тому проростають вони через 20 днів. За бажанням процес можна прискорити одним із способів:

  • замочування у воді температурою +25 °C з її заміною кожні 5 годин до моменту прокльовування;
  • закопування в землю з попереднім загортанням в х/б тканину на глибину 30 см (14 днів);
  • перетирання насіння з піском, щоб механічним шляхом знялася частина оболонки;
  • замочити в спеціальному складі.

Перед посадкою посівний матеріал варто знезаразити розчином марганцівки. Ділянка повинна добре освітлюватися сонцем, мати рихлу і родючу землю. Ґрунтові води повинні бути глибоко, якщо це не так, допоможуть високі грядки.

При виборі розсадного способу насіння готують, висівають в місткість з землесумішшю. Пікіровку проводять в період розвитку двох листків, підібравши для цього торф’яні горщики. Через 2 місяці після посіву насіння, розсаду можна висаджувати на грядки разом з горщиками. Відстань між кущами залежить від сорту, але зазвичай 7-20 см. 

Петрушка: коли варто сіяти у відкритий родючий ґрунт.

Для посадки петрушки в живильний ґрунт підходять останні дні квітня, осінь. Землю під весняну висадку готують з осені. Її перекопують, вносять органіку, а при необхідності підживлюють мінеральними елементами.

В землі роблять борозенки (глибина до 15 мм), заливають їх теплою водою, після вбирання висівають насіння. Залишиться ущільнити борозенки і очікувати сходів. Якщо посів проводиться під зиму, матеріал повинен бути сухим, без додаткової обробки.

Подальший догляд за Petroselinum:

  • полив — кореневим сортам досить двох зволожень за сезон, листовим — вода потрібна частіше, про що можна здогадатися за станом листя, проводиться полив вранці або ввечері водою, яка прогрілася на сонці;
  • прополка — молодим паросткам складно протистояти агресивному бур’яну, тому прополювання і розпушування проводять через день після зволоження;
  • підгодівля — листовим видам потрібні азотні добрива, кореневим не обійтися без фосфору і калію.

В їжу зелень вживається свіжою, на зиму її можна насушити або заморозити. Коренеплоди викопуються в середині вересня, до постійних заморозків. Перед цим обрізається листя, корінці витягуються і підсушуються. Зберігати їх можна в погребі, в морозильній камері або в заготівлях.

Вирощування петрушки (насіння) на підвіконні. 

Культура може зростати в домашніх умовах, особливо сорти, які для цього виведені. Для посадки підбирається ящик, висотою до 30 см. У ньому повинні бути дірки, які прикриваються двох сантиметровим дренажем.

Засипається землесуміш з магазину або зроблена самостійно з торфу, перегною, дернової землі. У ґрунті роблять лунки (глибина 10 мм), між якими залишають 5 см. Лунки зволожують, в них поміщають насіння, присипають землесумішшю. Сіянці поливають і прикривають плівкою, але періодично провітрюють і поливають. Місткість поміщається на підвіконні, ідеальна температура +17-20 °C.

З появою паростків плівку знімають, а сіянці поливають тричі на тиждень, поступово скорочуючи до одного разу. Вони люблять світло, тому може знадобитися доосвічування люмінесцентною лампою, яку поміщають на 60 см від сіянців.

Урожай з’явиться через півтора місяця, до цього часу гілочки досягнуть висоти до 12 см. Зрізати їх можна на дві третини, залишаючи частину листя для подальшого розвитку.

Купити петрушку (насіння) гуртом в Україні.

Петрушку висаджують не лише на присадибних ділянках, а й в домашніх умовах. Дрібне насіння можна висівати в ґрунт або ж купити посівний матеріал на спеціальній стрічці. Інтернет-магазин Яскрава пропонує якісне насіння різних сортів петрушки за гуртовими низькими цінами, зі швидким доставленням в розпал сезону. Вам потрібно оформити замовлення на сайті і незабаром забрати його у відділенні пошти: Миколаїв, Пологи, Кропивницький, Новопокровка, Луцьк, Низи, Харків та інші міста України.