Розпродаж сезону Весна 2024! Знижки до -50%
 0 0.00грн
Back
Home
Cart
Call
Person

Абрикос Петропавлівський 1 клас - оптом

  • Модель: 40120
  • Наявність: немає в наявності
  • Кількість в упаковці: 5
  • 150.00грн (ціна за упаковку: 750 грн.)
Термін доставки: Прийом попередніх замовлень з 4 січня, відправлення з 1 березня, згідно графіку відправлень.
Мінімальна кількість для замовлення цього товару: 5.

Опис Абрикос Петропавлівський 1 клас - оптом

Петропавлівський отримано схрещуванням невибагливого місцевого сорту Колгоспний і далекосхідного абрикоса Да-цзе-син, звичного до підвищеної вологості та частих змін погоди. Сорт не призначений для промислового вирощування, оскільки врожайність його невисока, проте Петропавлівській ідеально підходить для домашнього вирощування, особливо в регіонах з несприятливим кліматом (наприклад, Полісся). Урожай невеликий, але плоди дуже великі та солодкі.

Корисні властивості абрикосів використовують в дієтичному і лікувальному харчуванні. Плоди багаті мікроелементами (калій, залізо, магній тощо). За вмістом вітамінів абрикос знаходиться в першому десятку найбільш корисних фруктів наших широт. Чим ще корисний абрикос — регулює серцевий ритм, покращує травлення і стимулює роботу кишкового тракту. Великі смачні плоди їдять свіжими, варять з них компоти, джеми, варення, переробляють на пюре і сік. Для ласунів з сорту Петропавлівський виходить надзвичайно солодка курага, оскільки м'якуш майже не містить кислоти.

Абрикос Петропавлівський — ознаки сорту і характеристики:

  • ·        середній термін дозрівання;
  • ·        самоплідний — не потребує запилювача;
  • ·        висота дерева — до 3 м;
  • ·        плід — округлої форми кістянка оранжевого забарвлення з точковим рум'янцем оранжевого кольору;
  • ·        маса плодів — від 80-100 г;
  • ·        м'якуш — жовто-оранжевого кольору, щільної консистенції, соковитий;
  • ·        кісточка — маленька, відділяється погано;
  • ·        смак — десертний, солодкий, кислота не відчувається;
  • ·        дегустаційна оцінка — 4,6 бала;
  • ·        врожайність — середня, до 20 кг з дерева;
  • ·        збір врожаю абрикос — 2-я половина липня;
  • ·        стійкий до монілліозного опіку;
  • ·        стійкий до грибкових хвороб і бактеріальним гнилей;
  • ·        зимостійкість — 5 зона (до -28 градусів).

Для посадки абрикоса вибирають сонячне місце з захистом від продувних вітрів, бажано, на пагорбі, де не збирається вода. Висаджувати можна у 2 терміни — навесні (березень-квітень) і восени (до жовтня). Відстань між деревами — не менш як 3-4 м. Після посадки протягом місяця забезпечують регулярний полив — 2-чи на тиждень по 10 л на саджанець. Обрізку проводять тільки навесні.


w.