Абрикос Петропавлівський 1 клас - оптом
- Модель: 40120
- Наявність: немає в наявності
- Кількість в упаковці: 5
Опис Абрикос Петропавлівський 1 клас - оптом
Петропавлівський отримано схрещуванням невибагливого
місцевого сорту Колгоспний і далекосхідного абрикоса Да-цзе-син, звичного до
підвищеної вологості та частих змін погоди. Сорт не призначений для промислового
вирощування, оскільки врожайність його невисока, проте Петропавлівській
ідеально підходить для домашнього вирощування, особливо в регіонах з
несприятливим кліматом (наприклад, Полісся). Урожай невеликий, але плоди дуже
великі та солодкі.
Корисні властивості абрикосів використовують в дієтичному і
лікувальному харчуванні. Плоди багаті мікроелементами (калій, залізо, магній
тощо). За вмістом вітамінів абрикос знаходиться в першому десятку найбільш
корисних фруктів наших широт. Чим ще корисний абрикос — регулює серцевий ритм,
покращує травлення і стимулює роботу кишкового тракту. Великі смачні плоди
їдять свіжими, варять з них компоти, джеми, варення, переробляють на пюре і
сік. Для ласунів з сорту Петропавлівський виходить надзвичайно солодка курага,
оскільки м'якуш майже не містить кислоти.
Абрикос Петропавлівський — ознаки сорту і характеристики:
- ·
середній термін дозрівання;
- ·
самоплідний — не потребує запилювача;
- ·
висота дерева — до 3 м;
- ·
плід — округлої форми кістянка оранжевого
забарвлення з точковим рум'янцем оранжевого кольору;
- ·
маса плодів — від 80-100 г;
- ·
м'якуш — жовто-оранжевого кольору, щільної
консистенції, соковитий;
- ·
кісточка — маленька, відділяється погано;
- ·
смак — десертний, солодкий, кислота не
відчувається;
- ·
дегустаційна оцінка — 4,6 бала;
- ·
врожайність — середня, до 20 кг з дерева;
- ·
збір врожаю абрикос — 2-я половина липня;
- ·
стійкий до монілліозного опіку;
- ·
стійкий до грибкових хвороб і бактеріальним
гнилей;
- ·
зимостійкість — 5 зона (до -28 градусів).
Для посадки абрикоса вибирають сонячне місце з захистом від
продувних вітрів, бажано, на пагорбі, де не збирається вода. Висаджувати можна
у 2 терміни — навесні (березень-квітень) і восени (до жовтня). Відстань між
деревами — не менш як 3-4 м. Після посадки протягом місяця забезпечують
регулярний полив — 2-чи на тиждень по 10 л на саджанець. Обрізку проводять
тільки навесні.
w.