Квасоля вагова насіння купити оптом
Насіння квасолі на вагу: кращі сорти та умови успішного вирощування.
Квасоля — це чудо-овоч, який зберігає популярність в
кулінарії багато століть поспіль. Залежно від сорту і ступеню дозрівання в їжу
вживають недозрілі стручки або окремо квасолини. Цінується овоч українськими
господинями в якості білкової їжі під час постів, а в деяких регіонах борщ
завжди готують з квасолею.
Переваги культури:
- відмінно замінює м'ясо;
- благотворно впливає на роботу всього організму;
- великий вміст мінералів і вітамінів;
- один з найкорисніших овочів;
- затребуваність в домашній кухні та ресторанному меню;
- самозапилення, тому навіть на невеликій ділянці можна
вирощувати кілька різних сортів;
- ранньостиглі сорти обдаровують першими стручками через 60 днів;
- відмінно плодить в умовах України.
Отримати ранній рясний урожай на мінімальній площі можна
вирощуванням в тепличних умовах. Овоч можна зберігати в будь-яких місткостях, а
боби відмінно подаються заморожуванню. Хороша квасоля і в консервованому вигляді.
Овоч зручно транспортувати, він довго не втрачає товарного вигляду.
Види квасолі: характеристика, користь і властивості.
Квасоля (Phaseolus) — овочева культура сімейства Бобові, яку
вирощують заради плодів (бобів) і насіння (квасолин). Вживання в їжу нормалізує
підвищений тиск, покращує роботу судин і серця, сприяє збагаченню крові
залізом, допомагає в схудненні.
Вегетаріанцям і людям, які дотримуються постів, овочева
культура просто незамінна, оскільки містить білок, необхідний нашому організму.
Страви з неї виходять смачними, ситними і дуже різноманітними.
Культуру заведено поділяти на кущову і в’юнку. За смаковими
якостями виділяють лущильні, цукрові та напівцукрові види. Кожен сорт
відрізняється зовнішнім виглядом, термінами дозрівання.
Досить цікавими виходять страви з квасолі Блаухільде, плоди
якої насиченого фіолетового кольору, а всередині ідеальні за формою темні
насінини. До кращих сортів квасолі відноситься Борлотто з округло-овальними
кремово-рожевими бобами. Компактними розмірами виділяється кущовий вид Файний Ясь з білими квасолинками.
Умови раннього вирощування квасолі: розсада та теплиця.
Теплолюбна квасоля відмінно росте в нашому кліматі, але для
більш раннього врожаю її добре вирощувати розсадним способом. Прямостоячі види
висівають на тиждень раніше, ніж в’юнкі. Кущові сорти добре висаджувати в липні
на місце весняних овочів. Підходить для них і конвеєрний спосіб, коли насіння
висівають кожні 10 днів.
У квітні або на початку травня квасолю замочують у воді,
щоб у неї з'явилися маленькі білі паростки. Їх обережно висаджують у парник,
поглиблюючи на 7 см. В одну лунку з легким і родючим ґрунтом діаметром 20 см
поміщають 3-4 квасолі (насіння). Зволожують субстрат помірно. Сходи з'являться
через 8-10 днів. Ще через 2-3 тижні сіянці можна висаджувати на грядки,
дочекавшись остаточного тепла. Культура любить яскраве сонячне світло. Лунки
готують в шаховому порядку з дистанцією в 40 см. Паростки добре висаджувати в
торф'яних горщиках або із земляною грудкою. Утримати вологу біля коріння
дозволить мульчування сіном. Кущові сорти можна прищепити після досягнення
висоти в 15 см, а в’юнким забезпечити опору.
Ще більш ранній урожай виходить шляхом культивування в
теплиці. В одному місці можуть рости томати або перець, а по краях в’юнкі сорти
квасолі. Рослини швидко підуть у ріст і займуть верхній ярус. Пагони культури
не будуть затінювати інші овочі, якщо на один квадратний метр висаджувати 1
кущ. Підв'язують його в декількох місцях, видаляючи бічні пагони, щоб вони не
затіняли сусідів і не перешкоджали нормальній циркуляції повітря.
Догляд включає підгодівлі у вигляді мінеральних складів, які
вносять з появою першого справжнього листка, на етапі бутонізації та дозріванні
плодів. Азотовмісні добрива не потрібні, оскільки цей елемент утворюється в
коренях рослин самостійно.
Збір і зберігання квасолі.
Збирати стручки можна близько місяця, обходячи кущі через
день. Починати збір варто через 2 тижні після розкриття квіток. Найкращі
смакові якості у бобів, які досягли максимального розміру. Зрізають їх вранці
ножицями. У цей час вони наповнені нічною вологою і краще зберігаються. При
виявленні перезрілих плодів, їх також рекомендується видаляти, щоб не
сповільнювалося зростання нових бобів.
Молоді стручки намагаються відразу використовувати в їжу.
Для тривалого зберігання їх добре заморожувати та консервувати.
Вирощування на насіння передбачає прибирання за один раз, коли
стручки висохнуть. Стебла рослин зрізають у землі, перев'язують пучками,
підвішують верхівкою донизу в сухому місці з хорошим провітрюванням.
Вилущування проводять через 2 тижні. Найкраще квасолю зберігати в скляних банках під
металевою кришкою. Тримають місткості в прохолоді (+5 °C). Коріння ж залишають в
землі, щоб воно розклалося і збагатило ґрунт азотом.
Купити насіння квасолі на вагу оптом в Україні.
У закритих місткостях насіння квасолі може зберігатися, не
втрачаючи схожості, до 10 років. Залежно від сорту ви зможете вирощувати
стручки, які дуже затребувані в сучасній кулінарії та належать до дієтичного харчування. Не бажаючи займатися постійним збором свіжих бобів, можна
вирощувати культуру на насіння, тоді збір проводять в один день. Дозріла і
висушена квасоля легко транспортується, використовується для консервування,
приготування страв мексиканської кухні та ін.
Купити квасолю вагову на посадку у перевірених
постачальників, переглянувши перед цим фото культур, пропонує
інтернет-магазин Яскрава. Насіння завжди перевіряється на схожість, здоровий
вигляд і сортову приналежність. Оптова ціна з можливістю покупки на вагу
позитивно позначиться на вашому бізнесі. Оформляється замовлення на сайті, без
необхідності залишати офіс або роздрібну точку. Доставка кур'єром або до
відділення пошти здійснюється за 1-3 дні в один з регіонів України:
Хмельницький, Харків, Жмеринка, Одеса, Луцьк, Білицьке, Миколаїв, Суми та ін.