Насіння на мікрозелень оптом
Насіння на мікрозелень — цілорічна вітамінна бомба на підвіконні.
Мікрозелень — це молоді саджанці з сім'ядольними листям і однією парою справжніх листочків. Насіння на мікрозелень користується високим попитом серед бажаючих схуднути, поліпшити самопочуття, поправити своє здоров'я. Вченими доведено, що поживних речовин в проростках, отриманих з таких зерен, значно більше, ніж в зернах або дорослих рослинах.
Мікрогрін — фут-тренд: смачно і корисно.
Регулярне вживання в їжу мікрозелені покращує імунітет, нормалізує роботу серцево-судинної та нервової систем. Є думка, що постійне додавання в їжу цих поживних паростків допомагає в боротьбі з онкологічними захворюваннями.
Вітаміни A, C, E, K, магній, селен і багато інших мікро- і макроелементів містяться в цих сіянцях. У деяких різновидах мікрозелені присутній рослинний білок, наприклад, в сімействі бобових. Без перебільшення, мікрогрін — вітамінна бомба на домашньому підвіконні для підтримки здоров'я на вищому рівні. Користь мікрозелень незаперечна. Її можна додавати в раціон малят, вагітних і жінок, що годують грудьми.
Омлети та салати, супи й смузі, коктейлі, варене і тушковане м'ясо — в усі ці страви можна класти пророслі сіянці. За рахунок цього не тільки збагатиться поживна цінність раціону, а й поліпшуються смакові характеристики. Буває Мікрогрін з яскраво-вираженим пряним смаком — базилік, буває — солодкуватий — кукурудза. Для тих, хто хоче підкріпитися корисними речовинами, але не змінювати смак страви, передбачений мікрогрін з нейтральними характеристиками.
Вирощування мікрозелені популярне у всьому світі. Вперше займатися цією справою придумали заповзятливі американці, які ще в 80-х роках минулого століття почали додавати Мікрогрін в блюда деяких ресторанів Сан-Франциско. Через 10-15 років у всій Південній Каліфорнії хорошим тоном в закладах громадського харчування стала звичка додавати проростки мікрозелень в будь-які страви. Зараз у всьому світі люди із задоволенням вживають їжу з цими сіянцями.
У каталозі магазина Яскрава представлений асортимент насіння Мікрогрін, що дозволяє підібрати проростки для різних страв на всі випадки життя:
- гороху і руколи;
- буряка і базиліка;
- крес-салату і цибулі шніт;
- редису і суміші салатів.
На сторінках сайту можна ознайомитися з докладним описом всіх різновидів мікрозелень і фото.
Чим відрізняються насіння мікрозелень від звичайного насіння?
Візуальних відмінностей у цих видів зерен немає. Але є особливості, які відрізняють Мікрогрін від іншого посадкового матеріалу:
- виняткова чистота — не допускається попадання насінин інших культур або сортів;
- безпека. У такому насінні не може бути навіть слідів пестицидів, гербіцидів та інших хімічних речовин, які використовуються при вирощуванні звичайних рослин на грядках;
- для пророщування не потрібен субстрат. Досить піддону з водою, решітки або марлі та плівки;
- урожай можна збирати кожні 7-10 днів.
Замість ґрунту можна використовувати гідропоніку, наприклад, вермикуліт, перліт або кокосовий субстрат. Але можна цілком обійтися ватою, марлею, агроволокном або папером.
Вирощування дрібної зелені в домашніх умовах настільки просте, що з ним впорається будь-який школяр. Але потрібно знати кілька тонкощів цього процесу.
На чому вирощувати мікрозелень?
Для вирощування такої домашньої зелені не потрібен субстрат. Необхідна чиста вода, яку наливають у банку або контейнер. Важливо, щоб мікрозелень не була повністю вміщена в воду, а перебувала на пластиковій сітці, марлі або серветках, які знаходяться в 1 см від поверхні води. Якщо помістити Мікрогрін прямо в воду, він може запліснявіти. У продажу є пластикові контейнери з сітками, призначені спеціально для вирощування мікрозелень.
Як правильно вирощувати мікрозелень в домашніх умовах?
Умови для вирощування такої зелені прості: тепле, освітлене або навіть темне місце. Субстрат не потрібен. Перші кілька днів після розміщення на сітці або марлі зерна обприскують з пульверизатора, тримають під плівкою. Коли у сіянців з'являться коріння, які обплетуть поверхню сітки або марлі, їх щодня промивають під краном. Важливо після цього не забути наповнити банку або контейнер водою знову. Через 7-14 днів після висіву Мікрогрін можна вживати в їжу.
Залежно від умов вирощування смакові характеристики проростків можуть змінюватися. На це впливає як освітленість місця, так і інтенсивність обприскування або ополіскування. Краще починати вирощувати Мікрогрін з простих і недорогих різновидів — гороху, редиски або соняшнику. Потім можна переходити до пророщування менш бюджетних варіантів.
Як зберігати мікрозелень?
Коли Мікрогрін досягає 4-7 см можна збирати урожай. Роблять це за допомогою ножиць. Необов'язково з'їдати відразу всі проростки. У холодильнику або іншому прохолодному і темному місці мікрозелень зберігається 2-3 дні. При правильній нарізці та перекладанні шарами разом з кореневою системою в контейнерах, Мікрогрін зберігається в холодильнику 5-7 днів. Тому якщо постійно сіяти мікрозелень, цілком реально забезпечити свою сім'ю вітамінами та мікроелементами цілий рік. Дорослій людині рекомендують з'їдати щодня 30-50 грам Мікрогрін.
Інтернет-магазин Яскрава спеціалізується на продажу посадкового матеріалу не один рік. Завоював довіру тисяч садівників, квітникарів, ландшафтних дизайнерів і роздрібних реалізаторів. Мікрогрін — відносно новий товар, який тільки завойовує ринок країни. Але можна з упевненістю стверджувати, що його пророщування і застосування в їжу користується все більшою популярністю. Насіння зелені для вирощування на підвіконні відрізняється високою схожістю і чистотою. Забезпечені сертифікатами якості міжнародного зразка.
Насіння мікрозелені можна купити в інтернет-магазині оптом за вигідною ціною. Жителі Хмельницького можуть забрати своє замовлення самовивозом зі складу за попередньою домовленістю. Відправлення посилок здійснюється за допомогою пошти та кур'єрської доставки в будь-які регіони України: Дніпро і Ніжин, Львів і Бердянськ, Чернігів і Охтирку або інший.